Maifare uppringda: "Önskades underprestera"

Motala AIF är på väg mot ettan. Ny match i Södermanland i dag. Samtidigt händer obehagliga saker utanför planen, som Maif anmält.

Häradsvallen mellan Trosa och Vagnhärad. Här går Motala AIF:s kamp för att ta sig till ettan vidare på lördagen.

Häradsvallen mellan Trosa och Vagnhärad. Här går Motala AIF:s kamp för att ta sig till ettan vidare på lördagen.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2021-11-06 13:27

Dagens Nyheter skriver att flera Motala AIF-spelare blivit uppringda av okända personer, där de fått frågan om de är villiga att underprestera mot betalning.

Spelarna har anmält detta till sin förening och Maif har i sin tur anmält matchfixningsförsök till Svenska fotbollförbundet.

– Vi har haft utbildning om det här, om det händer, och spelarna har gjort som de ska göra, säger Maifs fotbollsansvarige Daniel Soner.

Enligt DN har inga hot framförts och det har inte nämnts några summor. Men tolkningen av de anonyma samtalen är att Maifarna önskades underprestera.

Svenska fotbollförbundet bekräftar för DN att en anmälan från Motala AIF kommit in och där ligger frågan.

– Vi låter förbundet sköta detta, vi vill koncentrera oss på fotbollen, säger Daniel Soner till DN.

En annan match i samma serie utreds för märkliga spelmönster och utreds därför för matchfixning, skriver Eskilstuna-Kuriren. Det är matchen mellan Eskilstuna City och United Nordic som förbundet tittar på.

När Sporten på lördagen pratar med Daniel Soner vill han inte kommentera matchfixningsförsöket mot klubbens spelare närmare.

– Vi vill fokusera på matchen nu, säger Soner.

Maif spelar borta klockan 14 på lördagen. Mot Trosa-Vagnhärad på Häradsvallen. Matchen direktsänds på Öst medias sajter.

Med fyra omgångar kvar toppar Maif division 2-tabellen, en poäng före United Nordic från Södertälje. Bara ettan i serien går upp i ettan.

Karta: Trosabygdens OK:s klubbstuga
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!