Maif vann igen: "En skön känsla att hålla nollan"

Tre raka förluster borta i serie och cup satte Motala AIF under press. Därför var det ett lättat lag efter en ny seger på hemmaplan.

Sollentunas målvakt Benjamin Machini är långt ute och pressas av Motala AIF:s forward Alexandar Mutic. Maif gjorde en stark match mot Sollentuna och tog en rättvis seger. Ett av målen kom från Mutics fot.

Sollentunas målvakt Benjamin Machini är långt ute och pressas av Motala AIF:s forward Alexandar Mutic. Maif gjorde en stark match mot Sollentuna och tog en rättvis seger. Ett av målen kom från Mutics fot.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2022-04-24 18:58

2-0 (0-0) mot Sollentuna på Idrottsparken var oerhört viktigt för att få andrum i tabellen och för att stoppa det negativa nedåtgående hjulet i norrettan.

– Vi följde matchplanen och då fick Sollentuna problem. Viktigt att hålla nollan, det ger en skön känsla, säger anfallaren Alexandar Mutic.

Det hade varit ännu fler ifrågasättanden om ni förlorat igen.

– Säkert, men de största kritikerna är vi själva. Det är ändå detaljer som gjort att vi förlorat. Vi tog bort de misstagen nu. Nu var vi stabila bakåt och vassa framåt. Efter en matchplan där vi skulle spela rakare, dra oss tillbaka och spela bakom dem med spelare i fart där framme, menar Alexandar Mutic.

Sollentuna hade en del spel i första halvlek, och Maifs målvakt David Ahlberg fick göra någon jätteräddning. Maif hade för sin del en nick i ribban av Patric Åslund och ett skott i stolpen av Alexandar Mutic.

I andra halvlek fick Maif det viktiga första målet, 1-0 av kämpen Simon Karlsson.

Därefter gjorde David Ahlberg ytterligare en viktig frilägesräddning.

Det avgörande målet var Alexandar Mutics 2-0, en andrachans efter en missad kontringschans av Prince Isaac Kouamé.

Maif höll Sollentuna stången i ledning och det var en ny prickfri insats lik premiärsegern med 4-0 mot Forward. Mycket välbehövligt efter de tre bortaförlusterna mot Sandviken, HBK och Haninge.

Simon Karlsson utmärkte sig när han blodig och i huvudbandage slutförde matchen efter att ha blivit trampad i huvudet i en närkamp. Han fick åka till lasarettet och sys efteråt.

När Maif är bra i kampen så är det Karlsson som leder den med sitt fajtinghjärta. Ni ser videosnack med mittfältaren på webben.

– Gött att studsa tillbaka. Det hade varit jobbigt med en torsk till inför vår Gävleresa. Senast mot Haninge mötte vi ett hungrigare lag, men nu var det vi som var hungrigast. Alla tog jobbet. Vi spelade enklare med riskminimering. Det är viktigt att vi hållit nollan två hemmamatcher i rad och det här var en viktig seger, kommenterar Maifs tränare Martin Axén.

Närmast spelar Maif nu borta mot Gefle på lördag.

Målen: 1-0 (49) Simon Karlsson, 2-0 (74) Alexandar Mutic.

Publik: 210.

Maifs lag: David Ahlberg - Lukas Eek, Eric Forsberg, Albin Ödberg, Anton Pellettieri Hennig - Simon Karlsson, Liridon Silka, Patric Åslund - Prince Isaac Kouamé, Alexandar Mutic (ut 80), Hugo Rödlund (ut 70). Inbytta: Alem Nezirevic (70), Daniel Norrby (88).

Nej! Maifs Patric Åslund har precis nickat i ribban i första halvlek.
Nej! Maifs Patric Åslund har precis nickat i ribban i första halvlek.
Karta: Motala IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!