Klart: "Peking" förlänger med målvakten

IFK Norrköping förlänger med en av sina stora målvaktstalanger – och klubben skriver ett långt kontrakt.

Tyra Berggården har skrivit på ett långt kontrakt med IFK Norrköping. "Hon är så mogen och lugn för sin ålder", säger managern Tor-Arne Fredheim.

Tyra Berggården har skrivit på ett långt kontrakt med IFK Norrköping. "Hon är så mogen och lugn för sin ålder", säger managern Tor-Arne Fredheim.

Foto: Kenny Wiis

Fotboll2022-08-30 11:53

Det är 18-åriga Tyra Berggården, som kom till "Peking" från BK Tinnis, som signerat ett kontrakt på tre och ett halvt år med klubben. Talangen är back up bakom lagkaptenen Sofia Hjern, som varit nummer ett i elitettan.

– Det är kul att få chansen och att jag har förtroende från Tor-Arne (Fredheim, managern). Jag hade tidigare ett amatörskontrakt som nu blev ett proffskontrakt, mitt första i karriären. Det här ska bli en rolig utmaning och det är ett bra gäng jag får fortsätta hänga med. Sen jag kom i vintras har jag utvecklats massor. Framförallt att jag anpassat mig till tempot i spelet och spelet med fötterna, säger hon till klubbens hemsida.

IFK Norrköpingsmålvaktstränare, Elias Melkersson, ser stor potential i målvaktstalangen.

–Tyra är reflexsnabb, duktig i positionsspelet och hon är väldigt bra på fötterna. Speciellt med tanke på hur ung hon är. Hon snappar snabbt upp de detaljer som de flesta målvakter först utvecklar senare i karriären.

Manager Fredheim utvecklar:

– Hon är så mogen och lugn för sin ålder. Precis som man vill ha en målvakt och ger ett stabilt intryck. Det såg vi när hon spelade i Svenska Cupen nu senast. Hon gör det riktigt bra.

Tyra Berggården har stått en tävlingsmatch under säsongen, mot Mariebo i Svenska cupen där IFK Norrköping vann med 9–1. Bara en straffspark passerade henne den gången.

– När vi såg henne i Östgötacupen förra året när vi mötte Tinnis så gjorde hon en riktigt bra match och visade prov på sina reflexer när hon räddade flera frilägen. Vi pratade med henne efter det och bjöd in till träning som hon utförde galant. När Cornelia Baldi Sundelius lämnade för Island så såg vi chansen att gå vidare och göra henne professionell, säger Tor-Arne Fredheim till klubbens sajt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!