Kan bli samarbete mellan fler klubbar

Jo, dagen efter att Motala AIF och Dribbla United bekräftat sitt samarbete tycks det som att Maif även har ett samarbete med Borens IK på gång.

Samarbete med Motala AIF? Borens IK:s ordförande Kjell Augustsson bekräftar att samtal förs, men vill inte bekräfta något än.

Samarbete med Motala AIF? Borens IK:s ordförande Kjell Augustsson bekräftar att samtal förs, men vill inte bekräfta något än.

Foto: Jens Bollius

FOTBOLL2019-08-21 07:00

– Samarbete är alltid bra, visst ska vi hitta samarbete på nåt vis. Det lär märkas den närmaste veckan om det blir något. Vi hör av oss, säger Borens ordförande Kjell Augustsson.

Det är framför allt på damsidan som man kan tycka att ett avtal mellan Maif och Boren vore klockrent. En överenskommelse om hur man går framåt tillsammans. Boren har bredden och det etablerade division 2-laget. Maif har arenan och ett nytt lag på väg upp från trean.

Maifs ordförande Marcus Kåtorp nöjde sig på måndagen med att säga att Boren är en fantastisk förening på många sätt. Som han gärna samarbetar med. Men han sade inget mer än så. Han skulle i veckan ha ett möte med Maifs damlag för att höra spelares och ledares inställning och vilja inför framtiden.

Kjell Augustsson vill påpeka att det inte finns något agg mot Maif från Borens sida och att han gärna ser ett fotbollssamarbete som inte bara handlar om damer, utan om en helhet med allting inkluderat.

– Det finns mycket att samarbeta om, som ledarutbildningar och träning, säger Borenordföranden.

När det gäller träning säger Borenbasen också att det finns diskussioner i Boren om att försöka få till någon sorts vinteranläggning på Borens IP. Typ en konstgräsplan eller ett futsaltält.

– Det behövs fler planer i kommunen och vi behöver kunna erbjuda ungdomarna nånting, inte bara seniorerna. Vi har pratat om att söka bidrag till en liten hall, en liknande grej har gjorts i Småland vet vi. Typ på vår gamla grusplan kan vi bygga. Vi har bara åtta-tio timmar i veckan på idrottsparken och behöver kunna erbjuda våra lag mer, säger Kjell Augustsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!