"Jag vill träna ett lag högre upp"

Melke Alan lämnar sitt manageruppdrag i Linköping City med huvudet högt. "Det här gör saker och ting möjligt för båda parter", säger han.

Foto: Rebecca Candevi

Fotboll2019-08-06 07:00

LÄS MER: City och Alan går skilda vägar

LÄS MER: "Har bidragit med extremt mycket"

Om det nu funnits ett uns av osämja är det väldigt skickligt dolt.

Melke Alan låter snarare hoppfull när han pratar om förändringen, framtiden och Linköpingsfotbollen på herrsidan.

– Först måste jag få säga att jag har trivts väldigt bra med allt och alla i klubben. Att ha ett uttalat mål tycker jag inte är fel, det var snarare därför jag tog det här uppdraget. Jag är stolt över det som City har presterat under den här tiden.

Superettan är, vad det verkar, fortfarande en bit bort. Däremot har föreningen gått rejält framåt från det att Melke Alan tog över division 2-upplagen av City innan säsongen 2016.

– Det är kul att ha varit med på resan till att bli ett topplag i division 1 och få respekt ute i fotbollssverige. Vi har hela tiden gått framåt och jag är fortfarande övertygad om att det är någonting på gång här.

Vad tycker du saknas eller har saknats för att ta det sista klivet?

– Det kan vara många orsaker. Linköping är en stor stad och det funkar inte riktigt med den uppslutningen, eller bristen på den, som varit. Det kan vara rent ekonomiskt eller stöttningen runtomkring. Man kan gå in på flera delar helt enkelt.

Han tillägger också:

– Framtiden får visa hur snabbt eller långsamt det går. Men jag tror och hoppas att Linköping får elitfotboll på herrsidan snart. Sedan om det är i år, nästa år eller fem år är svårt att säga.

För egen del är Alan medveten om att nya dörrar nu har öppnats upp.

– För mig som tränare skapar det en tillgänglighet på marknaden. Absolut. Mitt mål är att vara tränare högre upp i seriesystemet och jag känner mig redo för det.

Han berättar att det inte finns några konkreta anbud just nu.

– Allt kan gå väldigt fort i den här branschen. Däremot kommer jag inte att gå på vad som helst, så mycket kan jag säga.

Med sin snart slutförda Uefa Pro-utbildning kommer Alan, rent teoretiskt, kunna ta i stort sett vilket tränaruppdrag som helst.

– Klart att det är en fördel och tränarutbildningen är något jag vill gå vidare med. För jag vill träna ett lag så högt upp som möjligt.

– Om det nu blir så att något dyker upp vill jag önska alla i och runt klubben stort lycka till, avslutar Melke Alan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om