Intresset växer för Ahmed Qasem

Intresset är fortsatt stort för Motala AIF:s fotbollstalang Ahmed Qasem. Bud finns från flera håll, men Maif har ännu inte accepterat något bud.

Intresset växer ytterligare för Ahmed Qasem, Motala AIF:s 17-årige spelare. Men än har inte Maif accepterat något bud, enligt fotbollsansvarige Daniel Soner.

Intresset växer ytterligare för Ahmed Qasem, Motala AIF:s 17-årige spelare. Men än har inte Maif accepterat något bud, enligt fotbollsansvarige Daniel Soner.

Foto: Peter Calen

Fotboll2021-01-01 21:00

– Det är ett extremt stort intresse för honom och det är vi stolta över. Han är så värd det. Det visar att Ahmed gjorde rätt när han stannade hos oss i stället för att gå till någon storklubbs akademi. Det är bra väg att gå som han gjort, säger Maifs fotbollsansvarige Daniel Soner.

Ahmed Qasem, född 2003, har spelat i ettan med Maif i år och spelat för U17-landslaget. Han har gjort mål i båda de lagen.

Han har tidigare besökt Sporting Lissabon i Portugal och varit inbjuden till Bröndby i Köpenhamn. Klubbar i allsvenskan och superettan har visat intresse. Bröndbybesöket blev inte av på grund av coronapandemin. Sporting besökte han ihop med lagkamraten i Maif, Alem Nezirevic.

Nu skriver sajten fotbolldirekt.se att italienska klubbar som Roma, Atalanta och SPAL visat intresse och till och med lagt bud på Qasem.

Daniel Soner bekräftar att det är både stora och mindre klubbar, utomlands och svenska, som är intresserade. Däremot dementerar Soner att Maif skulle ha accepterat något bud från någon.

– Vi har mottagit bud, men inte godkänt, säger Soner.

När kan Ahmed Qasem bli klar?

– Det kan gå fort, men också dröja. Först ska vi komma överens med en klubb, dit Ahmed också vill gå. Vi har en bra dialog med honom. Det kan ta några veckor, säger Daniel Soner.

Motala AIF släppte fram Ahmed Qasem i A-laget redan i division 2 och han har haft en bra utveckling. Han gjorde några snygga mål i söderettan. Nu har han möjligheter att bli proffs utomlands.

Karta: Motala IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!