Femte raka Maif-förlusten kom i Örebro

Motala AIF är inne i en tung period i starten på höstsäsongen. Mot Örebro Syrianska kom femte raka förlusten i Ettan när Örebro Syrianska vann med 1-0 (0-0).

Alexandar Mutic hade två jättelägen i matchen. Men den här gången hade Motala AIFs skyttekung inte marginalerna på sin sida.

Fotboll2022-08-11 21:44

Det vill sig inte för Motala AIF just nu. Laget har nu inte vunnit sedan den 11 juni och inlett höstsäsongen med tre förluster.
Mot Örebro Syrianska så var det tydligt att laget inför matchen pratat om att inte bjuda på några chanser.
För varje gång Maif tappade bollen så ställde de blixtsnabbt om och såg till att ligga rätt i sina försvarspositioner. Men framåt ville det sig inte. Adam Bark hade ett studsskott i underkant ribban i första halvlek och Alexandar Mutic två bra lägen i matchen.
Men många fler heta målchanser än så hade inte Maif.
– Vi gör en bra  prestation i dag. Men det är det där lilla sista som saknas, säger Simon Karlsson, Maifs för dagen klart bästa spelare.

Nu hade inte Syrianska mer chanser de. Ett friläge i matchinledningen som David Ahlberg gjorde en blixtparad på var det hetaste.
Fram till den 64:e minuten då segermålet kom. På en hörnretur fick Linus Lamu ta ett steg fram och på halvvolley skicka in bollen i nättaket
Det i ett psykologiskt tungt läge för Maif.
– De gör sitt mål precis när vi är som bäst i matchen. Det känns som vi är på väg att mala ner dem och så får de det, säger Sinom Karlsson.
Som fortsätter:
– Det är tungt just nu. Men det hade varit värre om vi hade varit utspelade i matcherna. Men det är vi inte. SÅ vi tror på det vi gör och det är bara att fortsätta jobba hårt så kommer det vända.

Maif tar närmast emot Vasalund klockan 14.00 på söndag.

Målen: 1-0 (64) Linus Lamu.

Elmer Civgin når högst på en Maif-hörna. Men några mål blev det inte för Maif mot Örebro Syrianska.