Citys sportchef vill byta ut tre spelare

Carlo Yael har stundtals varit bänkad i Linköping City på sistone. Nu är han på väg bort från klubben. "Han är en av tre som jag vill byta ut", säger sportchefen Khalid Neshati.

Foto: Claes Nilsson

FOTBOLL2019-07-11 09:00

Anfallaren från Mexiko anslöt till City i vintras som ett prestigeförvärv, men har under senare delen av våren fått finna sig i att sitta på bänken till och från. Nu är hans framtid i klubben högst oklar, i alla fall om man får tro Khalid Neshati.

– Jag vill få bort vissa spelare, du kan säkert själv räkna ut vilka som inte fått spela så mycket på sistone. Man måste kunna prestera på en acceptabel nivå, de är ändå heltidsarbetande fotbollsspelare, säger Khalid Neshati.

Carlo Yael har varit bänkad en del...

– Jag vill byta ut tre spelare och ta in tre nya. Han är en av dom jag vill ha bort.

Vilka är de andra två?

– Det vill jag inte säga.

Khalid Neshati gör ingen hemlighet av att han vill se AFK Linköpings Douglas Abner och Leonardo Augusto Cunha De Lima i City till hösten. Brasseduon har hämtats in under våren och försommaren och har hittills fått nöja sig med division 2-fotboll.

– Det är så vi jobbar och den planen vi följer. Spelare som kommer hit får först spela i AFK för att sedan ta sig in i City, säger Khalid Neshati.

Ambitionen att nå superettan till hösten finns fortfarande där, men efter en ojämn vårsäsong där laget efter en fin start haft det tufft gör att det skiljer åtta poäng till andraplatsen och elva poäng till serieledningen.

– Jag trodde vi skulle klara av att ta mer poäng med den truppen vi hade, men det blev för många skador. Det skapade en obalans och en ond cirkel när man behöver använda spelare som egentligen inte är redo, säger Melke Alan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om