Besvikelse i Maif efter fall: "För enkla mål insläppta"

Motala AIF spelade enligt plan med långa bollar och storlek i boxen. Men det räckte inte. Det studsade inte rätt. Det var lite nedstämt efter förlusten.

Motala AIF:s Albin Ödberg, nummer 44, spelades återigen offensivt i Ivan Rakos frånvaro. Här når Ödberg högst, men ingen farlighet den gången. Sylvia vann derbyt med 2-1.

Motala AIF:s Albin Ödberg, nummer 44, spelades återigen offensivt i Ivan Rakos frånvaro. Här når Ödberg högst, men ingen farlighet den gången. Sylvia vann derbyt med 2-1.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2023-04-09 19:22

– Det känns helt värdelöst när man förlorar. Det går inte att ge bort mål som vi gör. Det är för enkla mål insläppta, sade Maifs tränare Martin Axén när han gick över planen på Platinum cars arena för att plocka ned lagets kamerautrustning.

Martin Axén ger sällan några direkta åsikter direkt efter match, han brukar vilja se matchen en gång till först.

Nu beklagade han sig dock över att Maifs tidiga mål inte blev godkänt. Maif gjorde 1-0 på inlägg och duell redan i första minuten, men målet blev bortdömt för ruff på Sylviaback.

– Jobbigt att inte få det målet, sade Axén.

Maifs utstuderade taktik var att tidigt slå inlägg och kampa om bollen i boxen. När det skapades hörnor flyttades det upp alla av lagets storvuxna spelare. Det satte en enorm press på ett mindre Sylvia till storleken. Men framför allt IFK Norrköping-junioren David Andersson gjorde en riktigt bra och stridbar insats som målvakt längst bak.

– De försvarade bra och det är inte så lätt att göra mål på det viset heller. Men det var vår taktik den här gången, sade Martin Axén.

Sylvias tränare Johan Roxström hade inte förväntat sig de långa bollarna från Maif, inte så ihållande.

– Vi står upp och tar det fysiska spelet i boxen, sade Roxström nöjt.

– En jätteskön seger där vi spräcker både poängnolla och målnolla i serien, sade Roxström.

Maif startade matchen bra, men Sylvia fick sina mål kring pausen. 1-0 var en nickskarv som Leo Jonsson lite för ostört fick göra mål på. 2-0 av Abdul Aziz var frukten av ett bolltapp från Maif tidigt i andra.

– Det håller inte att ge bort det så, kritiserade Martin Axén.

Axén efterlyste hetare agerande i boxarna, något han tycker det är på hemmaplan, men borta tappar Maiflaget geisten på det viset.

– Det är någon sorts psykologi som jag inte förstår. Frustrerande att vi inte kan vara likadana borta som hemma, sade Axén.

Det ska sägas att Maif mycket väl kunde fått med sig poäng, men Alexandar Mutics skott smet tätt utanför i slutminuterna vid ställningen 2-1 sedan Kevin Ali reducerat på straff.

Maif har nu en jobbig vecka i Norrköping med förluster mot Krokek och Sylvia bakom sig.

Nu stundar två raka hemmamatcher två lördagar, mot Sandviken och sedan Stocksund. Åtminstone mot Stocksund kommer Maif ha pressen på sig.

Till sist: Se videosnack med Maifs mittfältaren Simon Karlsson på webben. "Surt", sade Karlsson om östgötaderbyt.

Karta: Platinum Cars Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!