Åkte ur - nu kan Linköpingslaget läggas ned

Super Lambo lämnade sin första wo i klubbens historia - och ramlade ner i division 6. Nu är föreningens framtid högst osäker.

Super Lambos grundare Gustav Skogens har inga stora förhoppningar om att föreningen kommer finnas kvar.

Super Lambos grundare Gustav Skogens har inga stora förhoppningar om att föreningen kommer finnas kvar.

Foto: Jennifer Berg Eidebo

Fotboll2019-10-08 17:45

– Det känns jäkligt trist, det har alltid varit viktigt att göra rätt för oss. Men vi fick helt enkelt inte ihop folk, säger Super Lambos grundare och eldsjäl Gustav Skogens.

Klubben skulle mött Mjölby Södra i säsongens sista match, men matchen spelades aldrig och Super Lambos walk over fick stora konsekvenser för bottenstriden i division 5 västra. En lämnad wo i den sista omgången betyder automatisk uteslutning, i det här fallet betydde det att Wreta Kloster klarade sig kvar på Super Lambos bekostnad. 

– På ett sätt kanske det är bra för föreningslivet och fotbollen i Linköping. Wreta har en bra ungdomsverksamhet, vi har ju bara ett seniorlag, säger Gustav Skogens.

Skogens grundade Super Lambo som ett korplag, men de senaste fem säsongerna har laget spelat seriespel. Nu har Skogens själv flyttat till Uppsala och har bara spelat en match i år. Till nästa säsong kommer han inte att finnas med i föreningen, och framtiden är mycket oviss. 

– Jag är rätt så säker på att vi inte kommer till spel nästa säsong. Det är väldigt få i föreningen som får slita hårt, Habib (Brahim) har till exempel gjort ett hästjobb. Till slut går det inte längre. Samtidigt så finns många saker man behöver i en förening kvar om någon ny kraft vill komma in, säger Gustav Skogens.

Super Lambo har dessutom fått böter på sammanlagt 6 000 kronor som ska betalas till Östergötlands fotbollförbund. Walk over-avgiften i den sista omgången kostar 4 000 kr, uteslutningen kostar 2 000 kr.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!