– Många trodde nog att det skulle gå mycket enklare än det gjorde. Vi vet att lagen kommer hit och spelar den här typen av hockey och vi måste lära oss att hantera det, sa en märkbart besviken Peter Forsén, tränare i MHC.

Redan i den första perioden kopplade gästande Jonstorp grepp om matchen. När de sedan utökade till 0-4 innan den andra perioden var slut kändes det uppgivet i hemmalaget. Vikarierande lagkapten Philip Dimtrén tände sedan hoppet för MHC i mitten av sista perioden genom att reducera till 1-4, men närmre än så kom man aldrig.

– Jag är riktigt besviken på hur vi spelar. Visst att vi skjuter många skott, men vi är för dåliga, tyckte Dimtrén.

MHC stängde dörren om sig efter matchen och hade ett långt snack där man rensade luften.

– Jag vet inte vad jag ska säga, vi är inte där och tror inte på det som vi ska göra där ute. Jonstorp kommer hit och spelar en typisk bortamatch och är ruskigt effektiva, fortsatte Forsén.

Mjölby HC gjorde klart med det välmeriterat nyförvärv i Daniel Håkansson under helgen. Han kommer närmast från Kristianstad men är skolad hos Linköping HC.

– Det var lite ringrostigt och jag var lite ovän med pucken, men överlag kändes det helt okej, sa Håkansson efter debuten.

Även om det inte blev några poäng för Håkansson i matchen visade han stundtals upp sina kvalitéer för de 319 åskådarna.

– Jag har följt Mjölby under hösten och det är ett bra gäng med bra grabbar så jag tror det kan bli en rolig vår här, avslutade Håkansson.

MHC:s sportchef Jakob Karlborg avslöjade att det kan bli aktuellt med fler nyförvärv, det är främst en ny back man letar efter.