Succéspelaren: "Har spetsspelare överallt".

Fem gjorda mål blev "bara" fyra, men Adam Larsson upplever en sällsynt lyckad höst i Linköping City. "Vilken trend vi är inne i", sa Larsson efter 6-1 mot Karlslund.

Titta ditåt, där står fotografen. Almir dos Santos säger till Adam Larsson vad han ska göra.

Titta ditåt, där står fotografen. Almir dos Santos säger till Adam Larsson vad han ska göra.

Foto: Claes Nilsson

Fotboll2019-10-19 22:40

Han hade nästan svårt att hitta orden efter succén på Linköping arena. City gjorde sex mål, Adam Larsson gjorde fyra av dem när mittenlaget Karlslund fick vända hem med en storförlust. Han var i allra högsta grad även inblandad i ett femte mål, hans inlägg tog på en bortaförsvarare och in i nät.

– Jag tar inte åt mig allt, det var riktigt snygga passningar också, sa Adam Larsson ödmjukt.

Det artar sig till en riktigt spännande avslutning i toppen av division 1 norra, där Linköping City fortsätter att gå fram som en ångvält. Det blev 6-1 (3-0) och tre nya poäng i jakten på kvalplatsen till superettan. Umeå vann sin match mot Rynninge och tre poäng före med två matcher kvar, men har sämre målskillnad. Karlstad BK, som låg före City i tabellen innan helgens omgång, föll mot Boden och är nu två poäng efter.

– Vi jobbar stenhårt och jag fortsätter att trycka på vår sammanhållning. Dessutom har vi spetsspelare på alla positioner, sa Adam Larsson.

Det var en synnerligen odramatisk match där City trampade gasen i botten från start och hade 2-0 efter knappt åtta minuters spel. Michael Morais vinklade in 1-0 och Adam Larsson tryckte in 2-0 från nära håll. Det var 3-0 (Adam Larssons inlägg tog på en bortaförsvarare och in i mål) i paus och andra halvlek blev mest en väntan på slutsignalen där City sänkte tempot och spelade runt. Det mest anmärkningsvärda som hände var kanske när Karlslund reducerade till 1-4 i den 74:e minuten. Det var nämligen Citys första insläppta mål efter sju raka matcher och ytterligare en dryg halvlek.

– Jag blev lite förbannad precis när vi släppte in målet, men på ett sätt är det skönt också. Nu kan vi sluta tänka på det, sa Citymanagern Khalid Neshati som fick se Adam Larsson avsluta med att göra både 5-1 och 6-1.

Neshati var mycket nöjd över insatsen:

– Vår förhoppning var att vi skulle köra över dom första halvtimmen, det gjorde vi. Vi följde matchplanen perfekt och fick göra mål på fasta situationer också, sa Khalid Neshati.

Två matcher återstår, först östgötaderbyt mot Sylvia nästa måndag och sedan avslutningen mot Nyköping hemma den 2 november.

– Det är riktigt häftigt att vi är med i racet, men oavsett hur det går ska vi vara stolta över vad vi presterat i höst. Det finns en sån glädje och ett sånt hopp i den här truppen, sa Khalid Neshati.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!