Edvin Hamnäs uttagen till klubblags-VM

Trots alla skador och motgångar: Edvin Hamnäs är klar för klubblags-VM. "Jättekul, det här var inget solklart", säger han.

Edvin Hamnäs kan börja förbereda sig för klubblags-VM i enduro.

Edvin Hamnäs kan börja förbereda sig för klubblags-VM i enduro.

Foto: Christer Andersson

Enduro2019-10-15 16:30

20-åringen från Tåby på Vikbolandet kör för Linköpings MS. Han har en minst sagt oturs- och skadefylld karriär bakom sig men har alltid rest sig.

Det har varit allt från blindtarmsoperation, avslaget nyckelben och skuldra, komprimerad lunga, köttsår på armen och bruten tumme till avslitet korsband som ödelade hela 2018.

Men Edvin har kommit tillbaka. Han vann juniorklassen i vinterserien Östra Open och har fortsatt sin klättring under säsongen.

Han skadade visserligen axeln inför den första JEM-deltävlingen i Portugal men hann ändå med två deltävlingar, samt hela SM-serien.

– Efter den första skadan har det flutit på bra. Det har varit mitt första sammanhängande år som jag har varit skadefri. Det känns jättebra, berättar Edvin som kom femma totalt på JSM och hade en fjärdeplats på JEM i Finland som bästa placering.

I årets slutskede har belöningen också kommit. Edvin Hamnäs, tillsammans med David Kadestam och Lucas Vågberg från Göta MS, är uttagen att representera östra disktriktet i klubblags-VM i Portugal 11–16 november.

– Jättekul. Jag visste att jag hade chansen att bli uttagen när säsongen drog igång, säger han.

Tävlingen körs samtidigt och på samma ställe som vanliga Six days för landslag, där bland andra Martina och Emilia Reimander ska representera Sverige.

– Det är snäppet under landslaget men många väldigt duktiga förare från hela världen. Vårt lag kom trea förra året och målet blir att försöka upprepa det, säger Edvin Hamnäs som tillsammans med David Kadestam gör VM-debut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!