– Nu ska jag inte lägga över en massa press, men det känns helt klart som att det finns riktigt goda chanser till guld där, säger Carl Remle.

Herrprofilen har koll även på damerna. Där går fyra av fem lag i elitserien till slutspel och inför avgörande i Göteborg i veckoslutet kommer danska stjärnan Line Hansen att vara med Teknova LSK hela vägen. Med tanke på att hon förväntas vinna sina matcher med 3–0 kan det räcka med att unga talangen Malin Frank tar ett game i någon av sina matcher i semifinal och final.

Då får sammanslagningen Teknova Linköping fira med guldmedaljer på lördag eftermiddag.

Artikelbild

Damlagen innehåller bara två spelare som spelar två matcher vardera. På herrsidan är det som vanligt fyra spelare i vardera lag och även där har östgötalaget ordinarie uppställning: Cameron Pilley, Carl Remle, Martin Golbe och Fredrik Johnson.

Pilley och Hansen är ett par till vardags och den förstnämnde har spelat för Teknova i flera år nu. Det har blivit ett par raka SM-finaler, men inget guld. Än. Nu väntar till att börja med Göteborg i semifinal och det kan nog bli så tufft.

På papperet talar mycket för 2–2 – och att gameskillnad avgör. Pilley och Remle måste av allt att döma sina matcher mot Edmon Lopez respektive Victor Högberg.

– Det ska bli jättekul. Det är den här helgen som man sett fram emot laddat för hela säsongen. Jag hoppas och tror att vi ska ta oss till final och utmana om guldet, säger Carl Remle.

Favorit är Skellefteå, som i sin semifinal ställs mot Roslagen. Norrbottningarna har ett genomstarkt lag, vilket inte minst bevisas av att hårdsatsande Linköpingskillen Erik Jakobsson där spelar fjärdesingeln.