Starkt genrep av IFK - "kreativa offensivt"

IFK Motala saknade ett par spelare. Men östgötarna gjorde ändå ett starkt genrep inför bandyns elitserie. En vecka till premiär är IFK i form.

IFK Motalas Philip Florén, här i en match mot Sirius förra säsongen, gjorde två mål när IFK Motala vann genrepet mot Vänersborg på fredagskvällen.

IFK Motalas Philip Florén, här i en match mot Sirius förra säsongen, gjorde två mål när IFK Motala vann genrepet mot Vänersborg på fredagskvällen.

Foto: Jens Bollius

Bandy2023-10-20 21:34

6-4 (5-1) skrevs segern till på fredagen, inomhus i Arena Vänersborg mot seriekollegan IFK Vänersborg.

IFK ledde med 5-1 i paus. Vänersborg knappade in lite i andra halvlek, men IFK Motala höll undan.

Philip Florén gjorde två mål och så var det enmålsskyttar i Viktor Hulthammar, Jonas Enander, Filip Påhlson och lagkaptenen Anders Persson.

I Vänersborg gjorde Linus Hagman tre mål och Robin Lundquist ett mål.

I IFK Motala kom laget till spel utan Oskar Hulthammar och Albin Rohlén, men var i övrigt ordinarie.

IFK-tränaren Simon Hansson var nöjd med genrepet.

– En match med två ansikten. I första halvlek gör vi många bra saker, samtidigt som Vänersborg är passiva. Men vi gör det bra offensivt och är kreativa i att skapa målchanser. Sedan var det jämnt i andra. Nu när premiären närmar sig gäller det att lägga hela pusslet och jag tycker att vi gör det bra, menar Hansson.

Alex Höög fick en smäll i huvudet i slutet och klev då av. Men både han, Oskar Hulthammar (knä) och Albin Rohlén (sjuk på fredagen) tros vara tillgängliga för spel till seriestarten.

– Det är känslan att vi har hela truppen tillgänglig, säger Simon Hansson.

IFK Motala har nu elitseriepremiären borta mot mästarlaget Västerås SK nästa gång, fredag den 27 oktober klockan 18. En match som sänds på Öst medias sajter.

Årets försäsong kan sammanfattas med att IFK spelat åtta matcher och vunnit tre. Laget är obesegrat de tre senaste matcherna.

I alla tre segermatcherna i höst har unge debutanten Filip Påhlson gjort viktiga mål.

Karta: Arena Vänersborg
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!