Premiärdags för ÅBK - eller? "Vattenpolo"

10 000-kronorsfrågan just nu - när ska Åtvidabergs BK premiärspela i division 1-bandyn? "På fredag hoppas jag, även om det kan bli vattenpolo", säger ÅBK-ledaren Börje Johansson.

Börje Johansson (till vänster) hoppas kunna börja spola is på Kopparvallen i nästa vecka.

Börje Johansson (till vänster) hoppas kunna börja spola is på Kopparvallen i nästa vecka.

Foto: Claes Nilsson

Bandy2019-12-04 10:00

Division 1 södra är för tillfället en svårt haltande tabell där vissa lag redan har spelat fyra matcher men där Åtvidabergs BK inte har spelat en enda minut trots att vi nu är inne i början på december. Det varma vädret i kombination med att ÅBK ännu inte fått klart med sin nya anläggning på Kopparvallen har gjort att klubben hittills bara fått träna på andra isbanor.

Tanken är att ÅBK ska möta Oskarshamn borta på fredag, en match som redan har blivit uppskjuten två gånger på grund av isproblem i Småland. Just nu ligger en tunn is på Oskarshamns bana, men med riktigt milt och blåsigt väder att vänta i veckan är det tveksamt om underlaget håller för match.

– Match kommer det av allt att döma att bli. Om det blir i Oskarshamn eller någon annanstans vet jag inte just nu, säger Börje Johansson.

Enligt ursprungsschemat ska ÅBK möta Tranås Bois hemma på Kopparvallen på lördag, men den matchen är uppskjuten tills vidare.

– Vi har inte kommit överens om något nytt datum än. Vi ville byta hemma och bortamatch med Tranås, men dom ville inte det eftersom de inte har så många hemmamatcher i januari, säger Börje Johansson.

Arbetet med den nya isanläggningen på Kopparvallen är inne i sitt slutskede och Börje Johansson hoppas att prognoserna håller i sig för början av nästa vecka då det enligt SMHI ska bli kallare väder.

– Då kan vi börja spola och sen tar det inte lång tid innan vi kan spela, säger Börje Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!