Ny förlust för IFK Motala, hur ska det gå i vinter?

IFK Motala fortsätter att förlora på försäsongen. Efter Svenska cupens tre fall blev det ny förlust på onsdagen, mot Hammarby i Gubbängen.

IFK Motalas Philip Florén, här borta mot Katrineholm, gjorde de två första målen för IFK Motala i bortamatchen mot Hammarby i Gubbängen.

IFK Motalas Philip Florén, här borta mot Katrineholm, gjorde de två första målen för IFK Motala i bortamatchen mot Hammarby i Gubbängen.

Foto: Thomas Augustsson

Bandy2022-10-12 19:04

Hammarby, med David Brodén i laget, vann träningsmatchen med 5-2 (4-2) där IFK inte hade målvakten Jussi Aaltonen med. I mål stod Vincent Trygg och på bänken satt Rasmus Karlsson. Aaltonen vilade när Trygg behövde få en match.

IFK Motala hade elva hörnor i matchen, utan att göra något hörnmål.

Det var anfallaren Philip Florén som gjorde IFK:s två mål tidigt och IFK ledde då med 2-1. Men Hammarby kunde vända och vinna.

IFK-tränaren Mattias Sjöholm konstaterade efter matchen att det inte var någon vidare match.

– Över lag lite blekt, ett sömnpiller. Vi är lite slitna nu i kropp och huvud efter allt farande. Första 20-25 hade vi bra snurr, men sen var det inte mycket mer. Det har varit tufft med mycket resor och vi har tränat bra. Nu har många en ledig helg och då kan vi få energi igen. Det är dags att släppa lite på det och vässa formen till premiären, menade Mattias Sjöholm.

En ledare, Sjöholm, och fem spelare i IFK åker nu till Nässjö för trelagsturneringen 14-16 oktober. Sverige-Finland klockan 15 på lördag sänds fritt på bandyförbundets hemsida.

För IFK Motala återstår en match före elitseriestarten. Genrepet spelas mot nykomlingen Gripen i Trollhättan på fredagen den 21 oktober klockan 19.30.

Målen på onsdagen: 0-1 Philip Florén, 1-1 Ivan Lebedev, 1-2 Philip Florén, 2-2 David Jansson, 3-2 David Pizzoni, 4-2 Kasper Milerud, 5-2 David Jansson.

På webben går det att gå in och rösta på hur ni tror att laget kommer klara sig i vinterns elitserie.

Karta: Gubbängen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!