IFK-ordföranden om kvalsegern: "Visar på styrka"

IFK Motalas ordförande Patrik Carlsson var imponerad av laget efter 1–0 borta mot Vänersborg. "Visar på styrka", säger han efter kvalsegern.

IFK Motalas spelare jublar när 1-0-segern mot Vänersborg står klar. Ordföranden Patrik Carlsson imponeras av laget, men säger att jobbet inför nästa säsong är kvar att göra.

IFK Motalas spelare jublar när 1-0-segern mot Vänersborg står klar. Ordföranden Patrik Carlsson imponeras av laget, men säger att jobbet inför nästa säsong är kvar att göra.

Foto: Sebastian Lamotte

Bandy2024-03-06 12:09

Det blev en nagelbitare i fjärde omgången av kvalserien på tisdagen. Patrik Carlsson följde dramat på avstånd. Till slut höll IFK nollan och vann med fotbollsresultatet 1–0 efter ett tidigt mål av Albin Bjerkegren.

– Stabilt. Det är så här i kval, poängen ska in. Jag tycker att det visar på styrka. Vi har haft en bökig säsong med skador. Nu var Gillgren sjuk, men vi har ett bra lag. Om vi spelat som i kvalet i serien hade vi inte haft i kvalet att göra, säger IFK-ordföranden.

Trots att kontraktet för fortsatt elitseriespel nu är säkrat vill ändå Patrik Carlsson ännu inte prata detaljer om framtiden och nästa säsong.

– Vi jobbar på med förberedelser. Men vi ska göra klart kvalet först, med respekt för de andra lagen. Det är skönt att vi är klara, en lättnad. Men det är två matcher kvar, säger Carlsson om Ljusdal borta på fredag och Boltic hemma på söndag.

Samtidigt hör även ordföranden de positiva tongångarna från både stommen av spelare och tränaren Simon Hansson. Det finns en vilja att fortsätta.

– Det låter positivt, men jobbet inför nästa säsong är kvar att göra, säger Patrik Carlsson.

Ingen risk för att IFK drar sig ur alltså?

– Målet är förstås att spela i elitserien nästa säsong. Men kontrakten ska signas först, säger ordföranden.

IFK Motala är i färd nu med att dels hitta en ny klubbchef efter Pär Beckne som börjat hos konkurrenten Hammarby den här veckan och dels bilda en ny sportgrupp som ska sätta samman nästa säsongs trupp. Mer konkreta besked om namn kan komma nästa vecka.

Karta: Arena Vänersborg
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!