Fick testikeln spräckt i januari – helt orädd i kvalet

Drygt fem veckor efter att IFK Motalas Nicklas Ögren fick sin testikel spräckt fick han klartecken från läkarna. Tre dagar senare klev han ut på isen till kvalserien och täckte skott som vanligt.

Nicklas Ögren fick ena testikeln spräckt när han täckte skott mot Vetlanda i mitten av januari. I kvalserien är han tillbaka och tvekar inte att gå ner och täcka skott på samma sätt.

Nicklas Ögren fick ena testikeln spräckt när han täckte skott mot Vetlanda i mitten av januari. I kvalserien är han tillbaka och tvekar inte att gå ner och täcka skott på samma sätt.

Foto: Thomas Augustsson

Bandy2024-03-03 22:49

– Jag är inte spelaren som kan gå på 80 procent, säger IFK-liberon.

Det var i matchen mot Vetlanda den 16:e januari som Nicklas Ögren träffades så illa av bollen att hans ena testikel spräcktes. Färdigspelat för säsongen var beskedet då. Men när IFK Motala i tisdags spelade sin första match i kvalserien mot Boltic var Ögren tillbaka på liberoplatsen. 

Efter att IFK besegrat Vänersborg (5-2) och tagit sin tredje seger i kvalet på fem dagar så medgav Ögren att det varit några tuffa dagar.

– Att komma ut på isen efter att ha legat på soffan i fem och halv vecka kändes ju. Jag var inne i Linköping och träffade läkarna på måndagen veckan innan. Då fick jag besked att jag fick börja röra mig lite lätt. Sen fick jag grönt ljus för att köra för fullt på fredagen. Så då körde jag lite lätt på fredagen och sen för fullt på måndagen. Sen var det pang på ett dygn senare, säger Ögren och skrattar där han sitter på sin plats i omklädningsrummet. 

Normalt, berättar han, har han en snittpuls på 135 under en match. Mot Ljusdal hade han 160 i snitt och när han kollar pulsklockan efter Vänersborgsmatchen så visar den att han haft 154 i snittpuls. 

– Så det går neråt i alla fall. Men idag rörde jag mig knappt när vi anföll. Så det hade inte gjort något att få några mer träningspass innan det drog igång. Nu har jag inte varit på is alls mellan matcherna utan bara återhämtat mig. 

Vågar du känna efter hur kroppen känns?

– Känna efter får jag göra nästa vecka. Nu är det bara att köra på.

Du täcker skott precis som vanligt. Du är inte rädd att få en boll på samma ställe igen?

–Nej, det var därför jag ville ha grönt ljus för att köra på från läkarna. För jag är inte en spelare som kan gå ut och gå på 80 procent. Utan det är bara att gå ut och köra för fullt. Det finns inget annat, säger Ögren. 

Hur är det att vara tillbaka till en kvalserie där så mycket står på spel?

– Nu är det ju kul att spela bandy. Folk snackar om att kval är ångest och allt möjligt. Men det är fan hur gott som helst. 

Ni har tre raka segrar och toppar kvalserien med tre matcher kvar att spela. Kan du säga att det är klart att ni spelar i elitserien nästa säsong?

– Jag vågar inte jinxa det. Vi behöver minst två poäng till och det ska vi ta. Fortsätter vi bara jobba lika hårt som vi gjorde idag så kommer det gå.

Karta: LMT Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!