Åtvidabergaren lämnar IFK Motala, flyttar norrut

Linus Åkerlund har gjort ett 20-tal elitseriematcher med IFK Motala, som junioravbytare. Nu flyttar han norrut, till en ny klubb.

Linus Åkerlund lämnar Åtvidaberg och IFK Motala och ska spela för Falu BS kommande säsong i allsvenskan. Det blev ett 20-tal elitseriematcher i IFK för 18-åringen.

Linus Åkerlund lämnar Åtvidaberg och IFK Motala och ska spela för Falu BS kommande säsong i allsvenskan. Det blev ett 20-tal elitseriematcher i IFK för 18-åringen.

Foto: Claes Nilsson

Bandy2023-05-08 21:00

Den 18-årige Åtvidabergaren är klar för Falu BS i andraligan allsvenskan. IFK har senaste säsongerna haft ett utlåningsavtal med Åtvidabergs BK i ettan där han också spelat.

– Det stämmer. Det är så att jag har flickvän som också spelar bandy så vi ska bo i Sandviken och hon ska spela där och jag ska spela i Falun. Sen så har min syster flyttat till Sandviken tillsammans med sin pojkvän också så då passar det bra både socialt och bandymässigt, säger Linus.

Vad är ditt bästa minne från IFK Motala?

– Det måste vara när jag fick spela mot Villa hemma där jag spelade det mesta i matchen, säger Linus Åkerlund.

Pär Beckne kommenterar:

– Vi hade gärna haft kvar Linus i laget, men Falun är bra för hans utveckling. Vi hoppas han kan komma tillbaka om ett par år som elitseriespelare hos oss, säger IFK-klubbchefen.

Sajten Bandypuls har gått igenom IFK Motalas kontraktsläge och beskriver det så här inför nästa säsong:

Tre år kvar på kontraktet: Joona Rajala (ny från Narukerä), Maxim Plotnikov (kontraktet pausat, spelade i Sibselmash förra säsongen).

Två år kvar på kontraktet: Nicklas Ögren, Philip Florén, Albin Bjerkegren, Elias Gillgren, Jonas Enander, Oskar Hulthammar, Anders Persson, Alex Höög, Albin Rohlén.

Ett år kvar på kontraktet: Filip Påhlson (ny från Sandviken), Melker Westman, Viktor Hulthammar, Casper Hänninen, Jussi Aaltonen, Vigor Malmberg.

Fredrik Lönn(Hammarby), Oscar Stadin (klubb oklar), Aleksi Seppänen (lämnar för Finland, inte klart med klubb än) och Linus Åkerlund (Falu BS) är de som hittills lämnat IFK sedan förra säsongen.

Bandypuls har gjort en lång intervju med Mattias Sjöholm efter att han slutar i IFK. Det beskedet kom förra veckan, som ni kunde läsa på Sporten. Sjöholm svarar på vad som varit det viktigaste i hans ledarskap under åren med IFK då han etablerat laget i slutspel.

– Från första början har jag pratat och varit helt övertygad om att hålla ihop gruppen och göra den stark, där alla litar på varandra. Det kommer man långt på. Vi har inte haft några fixstjärnor utan har byggt på ett starkt kollektiv där man unnar varandra att lyckas. Jag tror att vi hade en medelålder på 20 när vi gick upp. Många av de spelarna är fortfarande kvar, är 25-26 år och har nu varit drivande i 200 elitseriematcher i samma lag. De har en god framtid om de håller ihop. De har inte peakat ännu och är fortfarande bara barn om man ser till de som är bäst vid 35, säger Sjöholm till sajten.

Karta: K Bygg Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!