Avslöjar: Maif-profilen får chefsjobb i City

Motala AIF:s förre klubbchef Mikael Larsson är klar som marknadschef i Linköping City, kan sporten avslöja. "Det kommenterar jag inte", säger Citys ordförande Tuncay Yuksel.

Mikael Larsson är klar som marknadschef i Linköping City.

Mikael Larsson är klar som marknadschef i Linköping City.

Foto: Anders Törnström

Fotboll2019-10-15 15:00

Efter 13 år i Motala AIF i olika roller drogs hans klubbchefstjänst in tidigare i år. Mikael Larsson valde att tacka nej till den nya kanslichefstjänsten han erbjöds.

–  Jag är glad att jag blev erbjuden jobbet. Men det är andra uppgifter och energin för det vill jag hellre lägga på något annat. Det är dags att göra något annat, jag vill gå all in på det jag gör och inte ge 95 procent som det kanske hade blivit här, sa Mikael Larsson till sporten då.

Nu är han alltså klar för en ny roll som marknadschef i Linköping City. Kontraktet är påskrivet och Mikael Larsson, vars son Adam spelar i City, har redan börjat jobba i sin nya roll enligt sportens uppgifter. Han är i gång med att försöka få upp temperaturen inför Citys två sista hemmamatcher i seriespelet i höst. Linköpingslaget har gjort en strålande höst och har oväntat nog chansen att nå kvalspel till superettan.

Ingen av de inblandade vill kommentera saken närmare.

– Nej, jag har inget att säga just nu, säger Citys ordförande Tuncay Yuksel.

Tuncay Yuksel erkänner att han så här långt under säsongen är besviken på att publiken inte kommit till Linköping arena.

– Klart att vi hade hoppats på mer folk, men samtidigt kan jag ha viss förståelse för att folk inte kommit till matcherna när vi varit borträknade. Nu har vi fixat till lite spänning mot slutet, jag hoppas att vi får Linköpingsbornas stöd i de två sista hemmamatcherna, säger Tuncay Yuksel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!