Landslagsstjärnan, med en given startplats i svenska VM-elvan i sommar, såg belåten ut och tacka sjutton för det.

Det blev hela 5–0 (2–0) i allsvenska premiären mot Växjö och det kunde ha varit mer.

En drömstart på säsongen som ska LFC tillbaka till toppen.

Det var 94 imponerande minuter och en spelmässig insats som lovade mer. Effektiviteten gick inte att klaga på den heller.

– Bra att få respekten med oss direkt och att visa att vi kan spela den här sortens fotboll, sa Kosovare Asllani.

Många tror att ni ska ta guld i höst. Håller du med?

– Vi är bekväma med det. Med det här laget och de namn som vi har i startelvan ska vi vara däruppe och slåss om guldet.

Artikelbild

2018 var ett år att glömma för alla med LFC-sympatier och ni kanske minns hur exempelvis Asllani under hösten uttryckte sin frustration och besvikelse.

I en intervju med Sporten sa hon bland annat:

– Jag har nästan bara spelat lag som kämpat om medaljerna in i det sista. Så det är väldigt ovant och en situation du inte vill uppleva. Det finns inte i min värld. Jag har varit väldigt tydlig med att vi måste få in spelare så vi kan vinna. Jag vill vara i ett lag som vill och ska vinna. Jag kom inte hit för att spela i ett mittenlag.

Nu blåser mer positiva vindar och efter utklassningen i premiären sa Asllani:

– Känslan är att vi har något bra på gång. Det finns en annan stabilitet och trygghet. Både i laget och på ledarsidan. De nya som har kommit in har gjort det bra. Vi har en tydligare spelidé, men är samtidgt oförutsägbara och har olika dimensioner i spelet. Vi kan bli ännu bättre upp på att skruva upp tempot.

– Det är viktigt att vi inte drar för stora slutsatser av det här. Det var en match. Det är många kvar, sa 29-åringen.

Nu spräckte nyförvärvet Mimmi Larsson nollan redan efter sex minuter och sen var det klasskillnad modell större. LFC spelade kreativt, hade mycket spring i benen och hittade inte minst fram längs kanterna.

Flera snygga mål efter vassa anfall blev det också.

Som när Lina Hurtig stötte in 2–0 från nära håll, som när Kosovare Asllani placerade in 3–0 med ett välplacerat skott och som när Frida Maanum fick drömträff till 4–0.

– Vi var explosiva framåt och växlade upp när vi behövde det. Men framförallt gillade jag intensiteten och aggressiviteten i presspelet. Det gjorde att vi vann tillbaka mycket bollar och kunde skapa mer framåt, sa Asllani.

Olof Unogård, tränaren, sammanfattade det rätt bra:

– Mycket mer än så här kan man väl inte kräva av en premiär?