SporthallslÀktare har flera brister

Det brister i underhÄll och sÀkerhet kring Vadstena kommuns idrottsanlÀggningar. Tre föreningar protesterar i ett gemensamt öppet brev.

Vadstena sporthalls lÀktare finns det sÀkerhetsbrister pÄ enligt handbollsföreningen VHF och kommunen sÀger ocksÄ att det Àr nÄgot man ska fÄ ordning pÄ.

Vadstena sporthalls lÀktare finns det sÀkerhetsbrister pÄ enligt handbollsföreningen VHF och kommunen sÀger ocksÄ att det Àr nÄgot man ska fÄ ordning pÄ.

Foto: Jens Bollius

Sport2019-11-05 07:00

Det Àr ledarna Johan Ekdahl, Vadstena HF, Fredrik Jansson, HC Wettern, och Lars Ekström, Vadstena GIF, som i en gemensam skrivelse till kommunen pÄtalar sitt missnöje med skötseln av Vadstena sporthall, Kungsvalla IP och Kungsvalla ishall.

Framför allt efterlyses frÄn idrottens sida bÀttre samarbete och bÀttre förutsÀttningar för verksamheter som har 1100 medlemmar och som sysselsÀtter mÄnga barn och ungdomar.

Kommunen brister i planering, prioritering och engagemang, tycker de tre klubbarna i samförstÄnd.

För VHF Àr det sÀkerheten pÄ lÀktaren som belyses, med saknade stolar och trasiga stolar. Dessutom Àr det sÀkerhetsrisker med basketkorgar som ibland behöver tas ned och flyttas. Konstruktionen Àr gammalmodig och anses medföra risker nÀr den hanteras.

VHF pÄtalar ocksÄ dÄlig belysning pÄ parkeringen kring sport- och simhallen, vilket kan medföra risker.

För ishallen pÄtalar idrotten att det saknas brand- och utrymningslarm. Klockan behöver bytas ut och lampor Àr slitna eller trasiga, vilket ger dÄlig belysning.

PÄ Kungsvalla IP efterlyser VGIF ett avtal för underhÄllet och skötseln.

PÄ Vadstena kommun sÀger bildningschef Johan Wernström att han fÄtt brevet till sig och att han ska hantera det ihop med övriga funktioner, som fastighet.

– Jag vill gĂ„ igenom det noggrant och möta upp önskemĂ„len. Vi kĂ€nner till problemen som finns, sĂ€ger Wernström som menar att det som har högst prioritet Ă€r att fĂ„ ordning pĂ„ lĂ€ktarsituationen i sporthallen.

Karta: Vadstena Sporthall
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!