Ägaren: Den kan flyttas inom några veckor

Nu kan historien om Aston ta en ny vändning. Även om den inte säljs ska en flytt vara på gång, enligt Tomas Dalqvist.

Aston ligger kvar vid kajen, än så länge i alla fall. Ägaren säger att han jobbar intensivt på att få bort den, kanske inom några veckor.

Aston ligger kvar vid kajen, än så länge i alla fall. Ägaren säger att han jobbar intensivt på att få bort den, kanske inom några veckor.

Foto: Andreas Johansson

Västerviks kommun2019-10-16 06:00

Under lördagen dök båten upp på försäljningssajten Blocket.se. I annonsen står att båten "måste flyttas från platsen omgående". Ägaren Tomas Dalqvist säger att han inte vill vara i vägen för nya byggen.

– Den har varit till salu länge egentligen. De ska ju bygga hus där nu så det kan vara bäst att flytta på sig. Kommunen har hyrt ut marken till Aquavilla, den ligger delvis på den marken så nu kan den nu inte ligga där längre, säger han.

– Jag har lite svårt att åka med båten, den har legat still i tio år, fortsätter han.

Han säger att beslutet att sälja inte har med den pågående förhandlingen i tingsrätten att göra.

– Det har inte kommit till sin spets än, det är inte färdigförhandlat i tingsrätten. Problemet är att vi fortfarande har ett avtal som gäller och att jag inte kan köra med båten. Den är inte besiktigad och har inte varit igång på tio år. Verkligheten är så att jag har besittningsrätt som hyresgäst. Om man nu hyr ut marken, eller hur man löst det, så kan man ju inte köra bort mig hur som helst.

Om du inte får båten såld, kommer du att flytta den ändå?

– Jag vill inte vara i vägen för Aquavilla, naturligtvis inte. Jag jobbar intensivt med att vi ska ha den därifrån. Antingen ska den säljas, annars måste den skrotas. Det handlar om många saker. Jag måste ha försäkringar, någon som bogserar båten och en destination. Jag räknar med att det är löst inom någon vecka.

Då kan den försvinna alltså?

 – Precis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!