Vadstena

– Det är 100 procent välgörenhet, förklarar Fredrik Särnehed stolt.

Alla som jobbar med arrangemanget gör det helt ideellt och pengarna som de får in går oavkortat till välgörenhet. Hälften av summan skänks till Barndiabetesfonden och andra halvan går till Familjen Bergqvist Insamlingsstiftelse.

Artikelbild

| Helen Sjöholm och Tommy Körberg uppträdde i Klosterkyrkan.

– Vi har till och med tagit bensinpengar ur egen ficka, förklarar Kjell Bergqvist.

Längst fram i kyrkan, på bästa VIP-platserna, sitter Sofie Wilkens med maken Christopher. Efter ett slumpartat möte med arrangörerna fick de VIP-biljetter som bröllopspresent.

– Vi gifte oss här i augusti och då mötte vi Kjell Bergqvist och Fredrik Särnhed efteråt. Så de bjöd in oss hit, förklarar Sofie Wilkens.

På utsatt tid kliver arrangörerna upp på scen och hälsar publiken välkomna.

Artikelbild

| Fredrik Särnehed och Kjell Bergqvist står bakom välgörenhetsdagen i Vadstena.

– Tack vare er alla har vi samlat in 400 000 kronor till vartdera ändamål, utropar en uppspelt Kjell Bergqvist, innan han hälsar Helen Sjöholm upp på scen.

Helen Sjöholm bjuder på flera olika låtar och när hon sjunger de sista tonerna till "Gabriellas sång" står publiken upp och applåderar.

Artikelbild

| Helen Sjöholm fick stående ovationer efter "Gabriellas sång".

När åhörarna väl satt sig ner är det dags för Tommy Körberg att äntra scenen.

Drygt 300 personer hade betalat extra för VIP-platser. För dem fortsatte sedan kvällen på Vadstena slott med artister som Martin Stenmarck, Hanna Von Spreti och en hemlig gästartist.

Artikelbild

| Redan två timmar innan start började folk att köa utaför Klosterkyrkan.

– Jag budade hem en spelning med Molly Sandén på Diabetesgalan, så hon glider in som gästartist, förklarar Fredrik Särnehed.

Molly Sandén var förväntansfull inför kvällens spelning.

Artikelbild

| Tommy Körberg och Helen Sjöholm i en duett.

– Det är häftigt att man genom musiken kan hjälpa till och göra skillnad. Men det är Fredrik (Särnehed) som är hjälten, jag är bara här och sjunger, berättar Molly Sandén.