– Det har fungerat väldigt bra. Utställarna är nöjda och det är mycket folk hela tiden, säger projektledaren Amanda Myrby.

Larm-mässan har en lång historia vid Linköpings tekniska högskola, den har blivit ett viktigt tillfälle för svenska företag att hitta kompetens. På plats finns 160 bolag och myndigheter. Många av de största är här och letar efter ingenjörer. Men mässan är utformad så att det ska finnas något för alla 14 sektioner och de cirka 9 000 studenterna vid tekniska högskolan. Det är ett myller av studenter som passar på att skriva upp sig på listor för sommarjobb, exjobb eller första "riktiga" jobbet. Utställarna står i korridorerna och i ett stort tält utan för Kårallen.

Många av utställarna har med sig en tidigare student vid Linköpings universitet. En av dem är Sanna Alladin.

Artikelbild

| Daniela Lundqvist studerar kemisk analys. Nu har hon gått ett långt långt varv bland utställarna. "Det syns i påsen här, med allt gratismaterial", skrattar hon.

– Jag är trainee på Siemens. För mig är det väldigt bra eftersom jag inte riktigt visste vad jag ville göra efter universitetet. Det är extra roligt att vara tillbaka på universitetet där jag har pluggat i fem år. Jag kan berätta lite om arbetslivet för studenterna som kommer och frågar. Många vill veta lite om sommarjobb, och en del har väldigt specifika frågor.