Hon startar företag: "Alltid haft en dröm att hjälpa"

Sofia Ekeroth bär på en stark vilja att hjälpa andra människor. Just nu håller hon på att starta eget företag där hon genom natur, meditation och andlighet vill stärka människors livsglädje.

Sofia tycker om att använda alla sina sinnen i naturen - smak, lukt, hörsel, synen och känseln. Men även "det sjätte sinnet".

Sofia tycker om att använda alla sina sinnen i naturen - smak, lukt, hörsel, synen och känseln. Men även "det sjätte sinnet".

Foto: Agnes Ganestål

Rimforsa2021-08-25 19:00

Himlen är gråmulen och eftermiddagen mörk. I skogen mellan Rimforsa och Linköping vräker regnet ömsom ner, men det påverkar inte Sofia Ekeroth. Hennes ansikte är uppsprucket i ett stort leende, trots rännilarna av regnvatten som rinner längs hennes kinder.

– När man har ett hem att komma till gör det inte så mycket att man blir lite blöt, säger hon och börjar gå inåt skogen.

En kvarts promenad bort har Sofia byggt upp en plats där hon bland annat genomför guidade skogsmeditationer. Hon välkomnar in i en liten stuga där det går att fly undan regnet för en stund.

undefined
Sofia har inte riktigt sin affärsidé färdig ännu. Däremot vet hon att både natur, meditation och andlighet kommer vara i fokus. Meditationen och andligheten är relativt nyupptäckt för henne, men naturen har följt med i många år. Hon och hennes make förlovade sig i skogen efter att de byggt ett vindskydd att sova i.

Till vardags arbetar hon som säkerhetsmaterialtekniker inom Försvarsmakten, där hennes uppdrag är att kontrollera flygande personals säkerhetsutrustning. Sedan i våras är hon också på gång att starta upp ett eget företag, som bygger på natur, meditation, andlighet och tankens kraft.

– Jag har nog alltid haft en dröm om att hjälpa folk, att öppna vissa dörrar och visa vägar. När jag lär mig något nytt är den nästan första tanken att "hur kan jag ge det här vidare till någon annan?".

I våras gick Sofia en andlig kurs. Där fattade hon beslutet om att starta ett eget företag, men drömmen har funnits med längre.

undefined
Sofia tycker om att använda alla sina sinnen i naturen - smak, lukt, hörsel, synen och känseln. Men även "det sjätte sinnet".

– Jag har alltid varit intresserad av religion och existentiella tankar. Andlighet är däremot relativt nytt för mig. Det var nog för tre år sedan som jag gick min första riktiga utbildning som hade med andlighet att göra. Sedan dess växer sig nyfikenheten starkare ju mer jag lär mig.

Vad finns det för negativa aspekter med att bedriva denna typ av verksamhet i naturen?

– Det kan ju finnas svårigheter att fokusera i naturen med flugor och myggor som stör och regn, åska eller extrem hetta som tar fokus. Då skogen är till för alla kanske verksamheten ibland krockar med andra som vill vara på samma plats, som grannar eller andra friluftspersoner. Det kan också bli svårt för människor med till exempel ormfobi.

Har du någon förhoppning om att ditt företag ska bli din huvudsakliga sysselsättning?

– Jag trivs otroligt bra på mitt nuvarande jobb så det vill jag inte släppa, men på sikt jobbar jag kanske med mitt företag en till två dagar i veckan. Om jag drömmer jättestort är vi någon gång iväg på längre resor i naturen, både i Sverige och världen över, med andliga grupper som verkligen stöttar varandra.

Sofia känner en tacksamhet i naturen.
Sofia känner en tacksamhet i naturen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!