Restaurang och östgötsk livsmedelskedja i samarbete

Restaurangen Harrys i Motala inleder nu ett samarbete med den östgötska livsmedelskedjan Östenssons.

Harrys i Motala har inlett ett samarbete med Östenssons. Här ses Marcus Kåtorp, vd för Harrys och Statt i Motala, tillsammans med Jannica Efraimsson, butikschef på Östenssons Väster i Motala.

Harrys i Motala har inlett ett samarbete med Östenssons. Här ses Marcus Kåtorp, vd för Harrys och Statt i Motala, tillsammans med Jannica Efraimsson, butikschef på Östenssons Väster i Motala.

Foto: Sofia Axelsson

Östergötland2020-04-15 18:00

– Vi flyttar ut vår mat till ett antal utvalda butiker, säger Marcus Kåtorp, vd för Statt och Harrys i Motala. 

Kåtorp förklarar att det i nuläget är få gäster som kommer till restaurangen. 

– Det är svårt att bedriva restaurang just nu och därför väljer vi att satsa 100 % på samarbetet.

De håller alltså stängt just nu men får på detta sätt ändå ut sin mat till gästerna.

– Handla mat behöver ju ändå alla göra.

Restaurangen kommer att få en egen yta i de utvalda butikerna berättar Marcus Kåtorp.

– Så vi kommer att fylla på med dagsfärsk mat varje dag. 

Det kommer att finnas både lunch - och kvällsmat från restaurangen och all mat lagas till i Harrys vanliga restaurangkök säger Kåtorp.

– Och så portionsförpackar vi det.

Samarbetet mellan restaurangen och livsmedelskedjan är tänkt att fortsätta ett tag uppger Marcus Kåtorp.

– Under hela den här perioden så kommer det ju att fortsätta. Sedan vet vi ju inte hur utfallet blir.

Han tycker det är viktigt att visa på lokalt samarbete.

– Det här är ju två stycken företag som verkligen försöker sig på att hjälpas åt.

Maten kommer att finnas i butikerna i City, Väster, Verkstan, Skänninge, Vadstena samt Ullstämma. Jannica Efraimsson, butikschef för Östenssons Väster, säger att samarbetet känns:

– Jätteroligt! Jag tror att det här blir jättebra för oss. Det är ett sätt att hitta nya vägar nu när det har blivit sådana här tider.

Hon säger också att de har husmanskost från sitt eget kök och att restaurangmaten blir ett bra komplement till det.

Marcus Kåtorp, vd för Statt och Harrys i Motala (till vänster) och Björn Bengtsson, färskvaruchef på Östenssons Väster i Motala är redo.
Marcus Kåtorp, vd för Statt och Harrys i Motala (till vänster) och Björn Bengtsson, färskvaruchef på Östenssons Väster i Motala är redo.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!