Tre män gripna – två stulna BMW hittade

En kontroll av en misstänkt rattfyllerist blev bingo för polisen på tisdagen. Det ledde vidare till en industrilokal med två stulna BMW.

En misstänkt rattfylla ledde polisen till en industrilokal där två stulna BMW-bilar gömdes. Den stals i Väderstad respektive Skärblacka.

En misstänkt rattfylla ledde polisen till en industrilokal där två stulna BMW-bilar gömdes. Den stals i Väderstad respektive Skärblacka.

Foto: Fredrik Sandberg

Ödeshögs kommun2019-10-09 19:18

Det var på tisdagseftermiddagen som polisen kontrollerade en personbil på Mjölbygatan i Ödeshög.

I bilen färdades tre män och föraren visade tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika. Därför fick han följa med för provtagning. Vid husrannsakan i bilen hittade polisen en mindre mängd misstänkt narkotika och nycklar till en bil av märket BMW.

Under de följande timmarna lyckades polisen koppla männen i bilen till en industrilokal i Ödeshög. Det beslutades att en polispatrull skulle genomföra en husrannsakan då det fanns misstanke om att mer narkotika kunde finnas i lokalen. Men i lokalen hittade polisen även två BMW-bilar som stals i Skärblacka och Väderstad under natten mot tisdag.

En våg av stölder ur BMW-bilar har drabbat länet på senare tid, bland annat har rattar och delar ur instrumentpanelen skett i Linköping, Jönköping och Värnamo.

– Vi hoppas kunna koppla de här personerna till flera stölder som har varit i vårt område, eller att de kan leda oss till andra personer som kan ha varit inblandade i andra stölder. Men just nu är de misstänkta för de här två bilstölderna säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson.

De tre männen är i åldrarna 20-45 år greps misstänkta för grov stöld. De gripna männen har förhörts och åklagaren Eva Nemec Nordh beslutade sent på tisdagkvällen att de skulle anhållas på sannolika skäl misstänkta för grov stöld, alltså den starkare misstankegraden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!