Restaurangen får ny sportbar - och huvudägare

Marcus Kåtorp, som driver Harrys i Motala, har fått bygglov för en sportbar i fastighetens källare. Hans förhoppning är att den ska kunna invigas redan i höst.

Marcus Kåtorp ska bygga sportbar i källaren till Harrys.

Marcus Kåtorp ska bygga sportbar i källaren till Harrys.

Foto: Privat

Motala2021-04-07 18:00

I mitten på mars lämnades bygglovsansökan in till Motala kommun om att få anlägga en sportbar i källaren. Under tisdagen beviljades den.

Samtidigt uppgav restaurangkedjan O´Learys under onsdagen att de förvärvar drygt 94 procent av aktierna i Harrys Pubar AB, enligt ett pressmeddelande.

– Planerna blev plötsligt väldigt intressanta med tanke på att O´Learys kom in i bilden, som är en renodlad sportbar, säger Marcus Kåtorp.

Han är i startgroparna att börja ombyggnationen av källaren för att kunna skapa 60-80 sittplatser i sin nya verksamhet, med målet att öppna i början på september.

Kåtorp säger att han tror att de två kedjorna tillsammans kan bli starka, men poängterar samtidigt att det handlar om två helt olika koncept som inte får blandas ihop.

– Man får inte börja missta Harrys för O´Learys för vi är något helt annat och det ska vi fortsätta med. Sedan vad sportbaren får för influenser det vet jag faktiskt inte. Det kan mycket vara så att vi gör en helt egen sportbar och hämtar det bästa från O´Learys.

Vad gäller den befintliga restaurangen på ovanplanet är Kåtorp, som franchisetagare, inte oroad över att behöva förändra något efter ägarbytet. Däremot ser han positivt på nya samordningseffekter som kan uppstå.

– Vi kan ha gemensamma inköp, större servicefunktioner som marknadsföring. Här kan man komma åt varandras kunskaper, information och nyttja varandras styrkor. 

Marcus Kåtorp ska bygga sportbar i källaren till Harrys.
Marcus Kåtorp ska bygga sportbar i källaren till Harrys.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!