Nysatsning: Uteställe i Motala prövar söndagsdans

Restaurangen Harrys i Motala arrangerar på söndagen dansbandsdans. På scenen står Xplays från Motala.

Motaladansbandet Xplays spelar när restaurangen Harrys i Motala på söndagen testar att arrangera dans. Från vänster  nya medlemmen Oskar Fridell (klaviaturer), Esbjörn Samuelsson (gitarr, sång), Thomas "Massi" Karlsson (trummor, sång) samt nye medlemmen Patrik Rasmussen (sång).

Motaladansbandet Xplays spelar när restaurangen Harrys i Motala på söndagen testar att arrangera dans. Från vänster nya medlemmen Oskar Fridell (klaviaturer), Esbjörn Samuelsson (gitarr, sång), Thomas "Massi" Karlsson (trummor, sång) samt nye medlemmen Patrik Rasmussen (sång).

Foto: Sofie Wall

Motala2021-10-28 20:00

– Jag får ofta frågor om jag inte kan tänka mig att arrangera dansbandskvällar.  Och då tänker jag att nu testar vi här och vi börjar med söndag och ser hur det här tas emot, säger krögaren Marcus Kåtorp.

Han fortsätter:

– Det är väl lite grann också en utmaning till alla dansare i Motala att nu får de bjuda till och verkligen visa att de vill ha ett dansställe i Motala.  Annars så känner jag att det blir mest snack om att det var bättre förr. Nu får de chansen att komma och dansa här.

Enligt vad Marcus Kåtorp säger finns det planer på att fortsätta med fler danskvällar om söndagens fungerar. Folk kommer dit tror han.

– Jag får ju rätt mycket kommentarer om det och jag märker att det kommer att komma. 

Men söndagen är som sagt en test.

– Vi vet inte alls hur golvet funkar och hur det kommer att tas emot. 

Det är Xplays som spelar och på frågan om folk kommer att våga gå ut och dansa svarar trumslagaren och sångaren Thomas "Massi" Karlsson att det nog blir ett litet besökstapp.

– Folk är nog inte riktigt klara för att vara ute och dansa. Men jag tror att det kommer att återgå till det vanliga bara man får låta det gå en stund.

Suget efter dans finns där tror han och han hoppas i likhet med Marcus Kåtorp att publiken vill visa att de vill ha dans nu.

– Men det får vi se, det vet vi på måndag.

Detta blir för övrigt enligt honom första Motalaspelningen med nya medlemmarna Patrik Rasmussen (sång) och Oskar Fridell (klaviaturer), I bandet ingår också Esbjörn Samuelsson (gitarr, sång).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!