Verktygstjuv anhållen efter hundjakt

Två hundpatruller jagade efter en misstänkt inbrottstjuv i skogsområdet kring Måndalen. Efter 40 minuter greps mannen, nerkrupen i mossan.

Här på Murkelvägen finns flera byggarbetsplatser.

Här på Murkelvägen finns flera byggarbetsplatser.

Foto: Susanne Hasselqvist

Mjölby kommun2019-11-19 14:30

Det var tidigt i fredags morse, klockan 03.06, som ett larm gick på en byggarbetsplats vid Murkelvägen. Vägen ligger intill Måndalen och går parallellt med Vattugatan i Mjölby. Här uppförs nya villor. 

– På byggplatsen gick ett kameralarm, säger Erik Terneborn, presstalesperson vid polisen

Efter drygt 20 minuter var polisen på plats med två hundpatruller. Hundarna spårade den misstänkta tjuven in i skogen intill och spårandet fortsatte i ungefär 40 minuter.

I spåret hittade polisen så småningom en ryggsäck med brytverktyg som den misstänkte tjuven antas ha slängt ifrån sig. I trakten av Bockarpsvägen hittade hundarna och deras förare till slut en misstänkt gärningsperson på marken.

– Utan hundarna hade det nog varit svårt att hitta mannen. Han låg ner i mossan och försökte gömma sig, säger Erik Terneborn.

Mannen är i 35-årsåldern och återfinns inte skriven på någon känd adress. Han greps på platsen och anhölls så småningom av åklagare. 

Senare på förmiddagen upptäcktes ytterligare ett inbrott på en byggarbetsplats på Murkelvägen som anmäldes till polisen strax före klockan elva. 

– Vi kan inte vara säkra på att inbrotten är utförda av samma gärningsman, och vi vet inte heller om det finns ytterligare gärningspersoner, men möjligheterna finns ju, säger Erik Terneborn.

Det är inte utrett exakt vad som har stulits men maskiner i form av elverktyg finns bland det som försvunnit.

Byggarbetsplatserna på Murkelvägen fick besök av åtminstone en tjuv i fredags.
Byggarbetsplatserna på Murkelvägen fick besök av åtminstone en tjuv i fredags.
Karta: Murkelvägen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!