Knallar misshandlade pojkar på marken

Två knallar, 59 och 63 år gamla, misshandlade två pojkar på Skänninge marken. Det har Göta hovrätt kommit fram till.

Två män, 59 och 63 år gamla, döms för att misshandlat två pojkar.

Två män, 59 och 63 år gamla, döms för att misshandlat två pojkar.

Foto: Arkivbild

Skänninge2019-10-05 22:00

Strax efter midnatt i augusti 2017 befann sig två pojkar på Skänninge marken. Pojkarna skulle dela på en tallrik mat och slog sig ned på ett marknadsstånd för att äta. Plankan som pojkarna skulle sitta på ramlade ned på marken. 

Av en händelse råkade de två män, 59 och 63 år gamla, som under dagen haft det aktuella marknadsståndet, passera platsen. De blev aggressiva och ifrågasatte vad pojkarna gjorde vid deras marknadsstånd. 

59-åringen tog ett grepp om en av pojkarna genom att lägga en arm om hans hals och lyfta honom från marken. 59-åringen slog även pojken i huvudet. 63-åringen tog samtidigt ett grepp om den andre pojken och skakade honom fram och tillbaka. Flera vittnen såg det inträffade.

Linköpings tingsrätt dömde 59-åringen och 63-åringen för misshandel. 59-åringen dömdes till skyddstillsyn och 63-åringen döms till villkorlig dom och 40 dagsböter på sammanlagt 2 000 kronor. 

Bägge männen valde att överklaga till Göta hovrätt och begärde att bli helt frikända. Hovrätten anser dock att det är bevisat att duon verkligen misshandlade de två pojkarna. 

59-åringen döms för misshandel av normalgraden. Straffet ändrades till villkorlig dom och samhällstjänst i 75 timmar. 63-åringen döms för ringa misshandel och ska som straff betala 80 dagsböter på sammanlagt 4 000 kronor. 

Männen ska betala sammanlagt 12 000 kronor i skadestånd till pojkarna. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!