I torsdags debuterade ukulelegruppen på scen. Och fick ett nytt gig på kuppen – på valborgsfirandet i hembygdsgården ska även allmänheten kunna njuta av deras musikglädje.

Verksamhetsledaren på Zenit, Per-Arne Olsson, spelar gärna ukulele. Inför att aktivitetslokalen skulle invigas för två år sedan gjorde han en reklamsnutt för tv. Den såg Christina Klasson och fick en idé. Hon hade också en ukulele som hon spelar på ibland.

– Det tog lite tid innan det kom igång. Nu har vi blivit åtta och kanske fler är på gång in, berättar Christina.

Artikelbild

| Ukulelegruppen från aktivitetscentret Zenit debuterade på Bokens äldreboende.

En del av dem är nybörjare helt och hållet, andra har lite gitarrvana vilket underlättar.

– När Lions frågade om vi kunde spela på Boken svarade jag att jag trodde jag kunde få ihop ett par stycken. Nu blev vi åtta, säger Christina nöjt.

Repertoaren är bred. Några klassiska ukulelelåtar som "Tom Dooley", "When the saints" och "Siste Mohikanen" varvas med Gyllene Tider och annat modernt. Och så lite omodernt. Per-Arne Olsson, som själv är skåning, har lätt ut sig till Skånska Lasse och sjunger "Rocken, västen, byxorna och skorna".

Ett 40-tal boende på äldreboendet Boken har bänkat sig i samlingssalen när Ukulelegruppen stämmer upp i "Lörda' hela veckan".

Artikelbild

| Det var Christina Klasson som kom med idén om att bilda en ukuleleorkester.

Enligt Christina och Per-Arne så finns det plats för fler deltagare. Det finns ukuleleorkestrar med flera hundra deltagare.

– Så många har vi inga förväntningar på att vi kan bli, men några till skulle inte skada. Det är bara att höra av sig, säger Christina Klasson.