21-åring stoppad efter vansinnesfärd

Den 21-åriga mannen vägrade att stanna och försökte att köra ifrån polisen. Nu har han åtalats för vårdslöshet i trafik.

En 21-årig man har bland annat åtalats för vårdslöshet i trafik.

En 21-årig man har bland annat åtalats för vårdslöshet i trafik.

Foto: Arkivbild

Mjölby kommun2019-09-18 10:00

Det var under natten till den 15 juli i år som en polispatrull fick syn på en bil i Skänninge som man bestämde sig för att stoppa och kontrollera. 

Färden gick i riktning mot Mantorp. När polisen signalerade åt den 21-årige föraren att stanna tog dock insatsen en dramatisk vändning. 21-åringen försökte att köra ifrån polisbilen. Han körde in på en cykelväg vid ett äldreboende och passerade äldreboendet i hög hastighet. Han fortsatte sedan i hög hastighet över den skymda korsningen med riksvägen. "Jag anser att körningen över Riksvägen var en livsfarlig manöver av föraren och hade det kommit andra fordon hade det varit fara för liv", skriver en av de inblandade poliserna i en rapport.

Till slut förlorade 21-åringen, som var påverkad av cannabis, kontrollen över bilen och sladdade upp på en trottoar. När poliserna fråga mannen varför han inte stannat berättade han att det fanns narkotika i bilen. Detta visade sig stämma. Polisen hittade närmare 200 gram hasch, samt en mindre mängd ecstasy. Dessutom hittades 96 narkotikaklassade tabletter.  

21-åringen har nu åtalats för en rad brott i samband med den nattliga körningen: Narkotikabrott, rattfylleri, olovlig körning, brott mot trafikförordningen samt vårdslöshet i trafik. I förhör har 21-åringen erkänt brott. 

Till den kommande rättegången i Linköpings tingsrätt har åklagaren kallat en av de poliser som var inblandad i efterföljandet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!