Nytt rullband ska ge bättre kundflöde i Depot

Snart får Depot Mantorp sitt nya rullband. Vägen hit har dock inte varit spikrak.

Snart kommer ett nytt rullband att vara i bruk inne på Depot i Mantorp. "Vi hoppas på vecka 17", säger centrumansvarige Thobias Lindqvist.

Snart kommer ett nytt rullband att vara i bruk inne på Depot i Mantorp. "Vi hoppas på vecka 17", säger centrumansvarige Thobias Lindqvist.

Foto: Julia Djerf

Mantorp2024-04-09 12:08

Ända sedan i höstas har det byggts och fixats inne på Depot Mantorp för att få det nya rullbandet på plats. Först satte förseningar av specifika delar käppar i hjulet och därefter uppstod komplikationer med grävandet av den nedsänkning i golvet som är vid bandets botten.

– Då var vi tvungna att tänka "hur löser vi det här"? Vi kan inte gräva, för då kanske vi gör något som påverkar fastigheten, säger Thobias Lindqvist, centrumansvarig.

Specialhjälp från Stockholm kallades in för att stabilisera och möjliggöra fortsatt grävning.

– Man har grävt runt en och en halv meter, om inte lite till. De har fått handgräva för att vi ska ha full kontroll. Därför har det dragit ut på tiden, det har inte varit planerat. 

undefined
Thobias Lindqvist, centrumansvarig på Depot Mantorp är glad över att rullbandet snart kan börja användas.
undefined
Genom att ha ett centralt rullband hoppas Thobias Lindqvist att kundflödet i köpcentret ska bli bättre.
undefined
Något annat som har gjorts under arbetet med rullbandet är att man gjort öppningen till nedervåningen större, för att kunderna ska kunna se vilka butiker som finns där nere.

Nu är det dock inte långt kvar tills bandet är helt färdigt. I dagarna har de som besökt Depot kunnat se hur rullbandet tar form.

– Nu är vi jätteglada, för nu får vi in rullbandet och får ett bättre kundvarv. 

Thobias berättar att det finns vissa besökare, bland annat pensionärer, som tycker att det är svårt att ta sig in genom huvudentrén då det är lite backigt där. Med det nya rullbandet hoppas man att det ska bli ett bättre kundflöde i gallerian.

– Tanken är att man ska kunna ta kundvagnar där nere också. Kundvarvet blir mycket bättre med det nya bandet istället för det gamla, så därför valde vi att göra det här och fräscha till allt lite så att det händer något. 

undefined
Platsen där det gamla rullbandet nu finns kommer att stängas av helt med hjälp av väggar.

Det gamla rullbandet Thobias pratar om är från 70-talet och har varit trasigt under en längre tid. Den här delen av lokalen kommer nu att skärmas av.

– Vi kommer att bygga väggar och smälla igen där helt. Då blir även City Gross kaféyta större. Det kommer att bli jättebra för dem.

Sedan de nya laddstolparna installerades på parkeringen utanför Depot har det blivit ett högt tryck på köpcentret under resdagar, som till exempel vid högtider. Då är det bra om det finns något för besökarna att sysselsätta sig med när de väntar på att bilen ska ladda klart.

– Det skulle behövas något mer här på nedervåningen. Det är något vi arbetar på och vi har pratat med olika aktörer. Vi får se vad som händer.

undefined
När arbetet är färdigt kommer även denna yta att ingå i City Gross kaféavdelning.

Vad kommer det nya rullbandet att innebära för butikerna och kunderna här?

– Det här är jättebra och positivt för dem. Det kommer att hjälpa kunderna när det blir smidigare att ta sig emellan upp och ner.

När är rullbandet klart?

– Jag vågar inte spika ett exakt datum, för det kan alltid hända något på vägen. Men vi hoppas på vecka 17. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!