Tjuven greps – när han låg och sov i bilen

En 34-årig man anklagas för inblandning i flera inbrott där bland annat vapen stulits. Nu har mannen åtalats.

En 34-årig man misstänks för flera inbrott. Nu har han åtalats för bland annat grov stöld.

En 34-årig man misstänks för flera inbrott. Nu har han åtalats för bland annat grov stöld.

Foto: Polisen/Arkivbild

Linköpings kommun2019-10-11 19:00

Den 22 september i år fick polisen larm om att en bil stod märkligt parkerad på länsväg 637 i höjd med Sjögestad bro. En patrull åkte till platsen och fann en sovande man i bilen. Poliserna fattade misstankar mot den 34-årige mannen och hittade snart fjorton surfplattor i bilen. Surfplattorna hade stulits vid ett inbrott i en skola. 

34-åringen greps och polisen började undersöka om mannen kunde knytas till några andra brott. Det visade sig snart att 34-åringens dna återfunnits i två fritidshus i trakten av Ödeshög. Bägge fritidshusen hade drabbats av inbrott i början av juni i år. I den ena stugan hade föremål till ett värde av 25 000 kronor stulits. I den andra stugan hade föremål – bland annat ett vapenskåp som innehöll flera vapen – stulits till ett sammanlagt värde av 60 000 kronor. 

I den första stugan hittade polisen ett par kvarglömda solglasögon. På glasögonen fanns dna som kom från 34-åringen. I den andra stugan hittade polisen en tub med kaviar som stugägaren inte kände igen. Det visade sig att det fanns dna från 34-åringen på kaviartuben. 

34-åringen, som nu bland annat åtalats för häleri och två fall av grov stöld, har i förhör nekat till brott. Han har dock haft svårt att förklara hur hans dna hamnat på de bägge brottsplatserna. 

– Det är dimmigt. Jag varken erkänner eller förnekar, säger 34-åringen i förhör. 

Mannen, som krävs på drygt 140 000 kronor i förhör, sitter häktad i väntan på rättegång i Linköpings tingsrätt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!