Det var den 12 november i år som 57-åringen besökte Överskottsbolaget vid Lilla torget. En civilklädd butikskontrollant lade märke till att kvinnan hämtade två stycken hårsprayer med färg. Kvinnan bröt förpackningarna och började spraya i sitt hår samtidigt som hon speglade sig. 57-åringen gick sedan tillbaka till hyllan och hämtade ytterligare två flaskor med hårspray. Butikskontrollanten såg att kvinnan bröt förpackningen på en flaskorna – och började spraya sig i håret.

Till slut valde kvinnan att lämna butiken – men hon betalade endast för en av sprayflaskorna. Polisen kallades till platsen. Kvinnan förklarade för polisen att hon bara ville testa olika hårsprayer då hon vid tidigare tillfällen fått fel färg. Hon medgav endast att hon bröt förpackningen på en av flaskorna – och sade att detta kändes "konstigt".

57-åringen har nu åtalats för ringa stöld. Åklagaren anser att kvinnan ska dömas att betala 40 dagsböter på sammanlagt 10 000 kronor. Innehållet i de tre sprayflaskorna var värt 270 kronor. Kvinnan nekar till brott.