Klockan 12:00 blåste domaren igång matchen mellan hemmalaget Asby IF och gästande Torpa AIS. Det var en match som efter 90 spelade minuter skulle sluta på samma sätt som den började, lika.

Resultatet tillskrevs 1-1 och en av målskyttarna var Torpa AIS:s Gabriel Johansson.

- Jag tycker att matchbilden såg ut som den gjort i tidigare derbyn, där vi och Asby har både bra och mindre bra perioder under matchens gång.

Gabriel medger dock att Asby var lite hetare överlag.

- De var lite mer på än vad vi var, annars var det mest ett ställningskrig utan direkt ordnat spel från något av lagen.

Du var en av matchens två målskyttar, berätta om ditt mål?

- Vi fick en frispark en bit in på Asbys planhalva som Ekvall lägger i en fin bana mot mål. Sedan kan jag ganska ostört skarva in bollen med pannan i bortre hörnet.

Gabriel förklarar att han inte hade full koll på hur läget såg ut bakom honom i den situationen, men berättar att han fick känslan av att han var väldigt omarkerad.

-Skönt att se bollen gå in.

Vad kunde ni gjort annorlunda för att ändra det oavgjorde resultatet till en seger?

-Det känns inte som om vi fick till några bra kombinationer framåt som vi bitvis haft de senaste matcherna och vi hade svårt att få fast bollen på Asbys planhalva.

Gabriel medger dock att om man skulle gjort något annorlunda, skulle det varit att våga spela mer längs marken.

-När vi väl lyckades med det, fick vi bättre anfall. Men överlag tycker jag att vi kämpade på bra.

Till sist, Torpa AIS har i och med dagens resultat alltjämnt förlustnollan intakt, det känns rätt bra va?

-Visst känns det fint. Vi visste om att detta skulle bli en av höstens tuffaste matcher, dels med tanke på derbyaspekten, men också att Asby är bättre än vad tabellen visar.

 Så här i efterhand menar Gabriel att de nog ska vara ganska nöjda med att få med sig en poäng. Extra skönt medger han att det är, med tanke på att de båda toppkonkurrenterna Solberga och Bälaryd bara någon dag dessförinnan spelat oavgjort.

 -Det hade helt klart varit surt om Asby hade brutit vår svit. Det är mycket stärkande för moralen att veta att vi är obesegrade hittills och vi kommer jobba stenhårt för att behålla nollan i förlustkolumnen.