Stångåstadens lägenhetsprojekt vid det som i folkmun kallas för gamlagamla busstorget växer för varje dag och redan har ett flertal lägenheter i den första etappen hyrts ut.

– Vi räknar med inflyttning under våren 2020, säger Ulrika Thollander som särskilt lyfter fram Stångåstadens satsning på centralt belägna ettor.

– Det finns en stor efterfrågan på bostäder i den här storleken, i kvarter där närheten till innerstadens puls med restauranger och butiker spelar en viktig roll.

Artikelbild

Enrummarna är 66 till antalet och med en storlek på mellan 22 och 35 kvadratmeter.

– Vi startar uthyrningen av dem den andra september och folk har redan börjat höra av sig och visat intresse, uppger Thollander.

Det blir sammanlagt 231 lägenheter i Eddan, fördelat på 133 i den första etappen med en storlek på 1–6 rum och kök och 98 i den andra etappen där storlekarna varierar mellan 1 och 4 rum och kök.

Den största lägenheten, en sexrummare i två etage, mäter 137 kvadratmeter med en månadskostnad på 20 827 kronor.

Artikelbild

| I september kommer Stångåstaden att starta uthyrningen av de 66 enrummare som byggs i den första etappen i kvarteret Eddan.

– Den är redan är uthyrd, säger Ulrika Thollander. Vi har även skrivit kontrakt på en rad andra lägenheter i den första etappen. Femmorna har lockat många att bestämma sig för just den storleken, men intresset har även varit stort för treor och fyror.

I augusti inleds uthyrningen av lägenheterna i etapp 2 med en inflyttning från hösten 2020.

Artikelbild

| När Stångåstadens projekt i kvarteret Eddan står klart kommer det att bestå av sammanlagt 231 lägenheter varav 66 är stycken är ettor med en storlek på mellan 22 och 35 kvadratmeter.

Stångåstaden uppger att målet med byggnationen vid Eddan är att skapa ett brett utbud av bostäder i centrumnära läge där man tagit sikte på att skapa öppna planlösningar med goda förvaringsmöjligheter.

Med några få undantag har de flesta lägenheterna balkong, i vissa fall inglasade.

– Valet av material varierar. Samtliga badrum är helkaklade och utrustade med antingen kombimaskiner eller separata tvätt- och torkmaskiner.

Prisbilden för de nyproducerade lägenheterna ligger i paritet med andra liknade bostadsbyggen med centrumnära läge, menar Ulrika Thollander.

– Jämfört med vårt senaste projekt i Vasastaden hamnar Eddan något högre, men det är marginella skillnader det rör sig om.

En etta med kokvrå kommer att kosta mellan 5 077 och 6 251 kronor i månaden beroende på storlek.

För en tvåa där storleken ligger på mellan 38 och 47 kvadratmeter får hyresgästen betala mellan 6 980 och 8 217 kronor i månaden.

Treorna kommer att kosta mellan 10 999 och 13 200 kronor beroende på storlek och fyrorna landar på mellan 13 381 och 15 960 kronor.