Polisen hittade knarkgömma – i frysen

Vid ett tillslag mot en lägenhet i Linköping hittade polisen en knarkgömma i en frys. Nu har en 35-årig kvinna dömts för grovt narkotikabrott.

Polisen hittade stora mängder amfetamin i den 35-åriga kvinnans frys.

Polisen hittade stora mängder amfetamin i den 35-åriga kvinnans frys.

Foto: Polisen/Arkivbild

Linköpings kommun2019-11-18 19:30

Den 27 augusti i år bedrev civilklädda poliser spaning utanför ett flerfamiljshus i Linköping. Poliserna såg att flera personer som de kände igen befann sig på en balkong. I trapphuset stötte poliserna på en 35-årig kvinna som de uppfattade som drogpåverkad. 

Spanarna tog sig in i lägenheten, som tillhör kvinnan, och konfronterade två män, 25 och 27 år gamla.  Poliserna började leta efter narkotika – och gjorde snart fynd. I frysen hittade poliserna drygt 860 gram amfetamin. På andra ställen i lägenheten hittade polisen ytterligare narkotika.  

Den 35-årige kvinnan och den 27-årige mannen åtalades för grovt narkotikabrott. 35-åringen påstod att 27-åringen skulle ha lagt narkotikan i frysen. Detta förnekade dock 27-åringen. 

Linköpings tingsrätt anser att endast 35-åringen kan dömas för grovt narkotikabrott. Enligt domstolen är det bevisat att kvinnan hade uppsåt att inneha amfetaminet i kylen. Tingsrätten konstaterar att transaktioner som förefaller vara narkotikaöverlåtelser förekommit på hennes konto. I hennes telefon hittades även meddelanden som uppfattas som att de har samband med narkotikaöverlåtelser. Däremot anses det inte bevisat att 27-åringen var inblandad i narkotikahanteringen. 

Den 35-årige kvinnan döms till fängelse i två år och sex månader. 27-åringen, som endast dömts för att ha innehaft mindre mängder narkotika, döms till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!