Man blev knivhuggen i ryggen – tre åtalas

En man angrips av tre män i Skäggetorp och blev huggen i ryggen med ett vasst föremål. Nu har tre män åtalats för grov misshandel.

Tre män, 21, 25 och 27 år gamla, har åtalats för grov misshandel. Polisen har bland annat säkrat ett skoavtryck (övre bilden till höger) på brottsoffrets kläder.

Tre män, 21, 25 och 27 år gamla, har åtalats för grov misshandel. Polisen har bland annat säkrat ett skoavtryck (övre bilden till höger) på brottsoffrets kläder.

Foto: Arkivbilder/Polisen

Linköpings kommun2019-10-14 13:00

Sent på kvällen den 22 augusti i år fick polisen larm om att det utbrutit ett bråk på Fogdegatan i Skäggetorp. Polisen ryckte ut till platsen och fann en skadad man. 

Mannen fördes till sjukhus och det visade sig att han hade blivit huggen med någon form av vasst föremål i ryggen. Han hade en stickskada i skulderbladet och en annan stickskada i bröstryggen. Skadorna var inte livshotande. 

I förhör berättade den skadade mannen att han tidigare under dagen hade varit på Stadsfesten i centrala Linköping och då fått ögonkontakt med en av de män som senare ska ha misshandlat honom. Tydligen hade denne man tagit illa upp. Flera timmar senare uppstod en konfrontation på Fogdegatan. Brottsoffret har i förhör berättat att tre män slog och sparkade honom. När han försökte att fly ramlade han till marken. Under pågående angrepp ska gärningsmännen ha framfört hot som gick ut på att mannen skulle dödas. 

– De vill döda mig, de vill döda mig, jag ville bara fly, säger brottsoffret i polisförhör. 

Med hjälp av bland annat vittnesuppgifter kunde polisen identifiera tre misstänkta män. De anhölls i sin frånvaro den 2 september och kunde senare frihetsberövas. 

De tre männen, som är 21, 25 och 27 år gamla, har nu åtalats för grov misshandel. Åklagaren anser att männen visade "särskild hänsynslöshet eller råhet" genom att ha använt ett eller flera vassa tillhyggen. Samtliga tre åtalade har i förhör nekat till brott. Männen sitter häktade i väntan på rättegång.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!