Inbrott i kommunalrådets butik

Under natten till tisdagen utsattes butiken Marinaman i Tornby för ett inbrott där kläder för hundratusentals kronor stals. En av de som driver butiken är kommunstyrelsens ordförande Niklas Borg (M).

"Vi har jobbat så hårt med verksamheten och att mötas av krossat glassplitter är förstås lite chockerande", säger Niklas Borg (M)

"Vi har jobbat så hårt med verksamheten och att mötas av krossat glassplitter är förstås lite chockerande", säger Niklas Borg (M)

Foto: TT/Johnny Gustavsson

Linköpings kommun2019-11-19 14:40

Det var butikspersonalen själva som på morgonen upptäckte att entrédörren till butiken hade slagits sönder under natten och att kläder hade stulits. Under tisdagen genomförde polisen en brottsplatsundersökning och värdet på de stulna kläderna uppskattas till mellan 150 000 – 300 000 kronor. 

– Vi har varit där och gjort en teknisk undersökning. Vi får se om vi hittar några spår, säger Björn Öberg, presstalesperson på polisregion Öst.

Kommunstyrelsens ordförande Niklas Borg (M), som under dagen satt i sammanträde med kommunstyrelsen, driver butiken tillsammans med en affärspartner. Sedan han tillträdde som kommunalråd har han dock ingen aktiv roll i verksamheten.

– Man blir ju både ledsen och förbannad när något sådant här händer. Jag har varit nere och pratat med min kompanjon och med personalen och det är klart att alla är lite chockade. Det är ju inte samma sak som att få inbrott i det egna hemmet men det är ändå ett intrång i vår privata sfär, säger Niklas Borg.

Butiken har haft inbrott en gång tidigare varpå säkerheten höjdes ytterligare.

– Men om det är så att någon bestämmer sig för att den vill in så tar den sig in oavsett hur mycket galler man har. Nu får vi försöka försvåra ytterligare. Polisen var snabbt på plats i morse och en brottsplatsundersökning är gjord, men sen vet man ju att det tyvärr är få av dessa ärenden som klaras upp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!