Runt 650 bilar samlades i torsdags, som också råkade vara Sveriges nationaldag. Och som om det var en tanke hade träffen också ett tema som kretsade kring svenska bilar.

– Haha! Ja så är det. Det som är lite skönt med det var att kunna mixa de här två ärkefienden utan att någon kan säga någonting. Det är svensktema, och ingen kan säga att det är fel att blanda Saab och Volvo idag, säger arrangören Frasse Fransson.

Vid en knallröd bullig Saab 93 i nyskick står Ulla Lord Axelsson och Jan-Åke Axelsson kikar in i bilen. De har valt att fira nationaldagen med bilträff på Flygvapenmuseum.

Artikelbild

| Ulla Lord Axelsson och Jan-Åke Axelsson kikar in i den blänkande knallröda Saaben.

– Det är nostalgi. De är snygga, fina, säger Ulla.

– Många av de här bilarna har vi haft. Amazon, Saabar och Opel Ascona, det lockar tillbaka gamla minnen som är borta annars. Det här var en sådan bil som Rally Karlsson på taket körde, berättar Jan-Åke.

– De har man stått och kikat efter i rallyskogarna när de körde med de här bilarna, säger Ulla.

Lars Gullqvist Kommer från nationaldagsfirandet i Valla med Veteranbilsklubben. Han kör en mörkblå Volvo 1800e från 1971.

Artikelbild

| P1900 är en av Volvos mest udda skapelser. Jan Larsson visade upp en av bara 67 tillverkade.

– Det blir andra bilträffen idag. En dag som idag blir det varmt och man får vädra!

Lars 1800 är en av Volvos sista årsmodeller med insprutning och en motor som vuxit till två liter.

Artikelbild

| Saabar i långa banor. Sida vid sida med ärkerivalen Volvo.

En av de mer udda volvobilarna som finns visade Jan Larsson upp. En ljusgul P1900 cabriolet från 1957 som är en av bara 67 tillverkade. Bilen är i ett fantastiskt originalskick med plastkaross på rörram.

– Den är underbar! En dag som idag är det härligt att köra nedcabbat.