Pelle Bring är bara 32 år men har hunnit med en rad restaurangjobb – Collegium, Väderstads Centralkrog, Rimforsa Strand och Göta Hotell. De senaste åren har man hittat honom i köket på von Dufva där han är kökschef och verksamhetsansvarig.

Under Pelles tid på von Dufva har omsättningen flerfaldigats och han har också hunnit med att belönas som Årets Hagdahlskock 2017. Men snart är det dags att flytta vidare.

– Jag vill hitta på nya saker, det är det som driver mig. Det blir tre nya i köket på De Klomp förutom mig, så det blir lite av en nystart. Jag kommer att byta ut en stor del av menyn.

Artikelbild

| Ett tag till är Pelle Bring kökschef på von Dufva, men från 1 november är det De Klomp som gäller.

Vad blir det för mat nu då?

– Jag vet inte riktigt än. Jag tillträder inte förrän 1 november så jag har ett par månader på mig att ligga sömnlös om nätterna och tänka ut något.

Att det blir ett och annat långkok är en kvalificerad gissning. Det är lite av Pelles signum.

– Jag tycker om att förädla oädla detaljer. Ta till exempel rökt bringa som får gå på låg temperatur under väldigt lång tid, så att fettet smälter in i köttet. Det blir godare än den bästa hängmörade oxfilén.

Artikelbild

| "Nu har vi satt konceptet på von Dufva och stabiliserat restaurangen. Det är dags för mig att gå vidare, jag vill hitta på nya saker", säger Pelle Bring.

Du blir inte bara kökschef utan även vd. Hur mycket tid får du att vara i köket?

– Mycket, hoppas jag! Jag kommer att ha kockkostymen på mig varje dag, det är då säkert.

Under en rad av år har De Klomp haft en plats i den prestigefulla krogguiden White Guide. I år ratades "Klompen" nesligt nog av juryn. Det tänker Pelle Bring ändra på.

– Vi ska snabbt tillbaka. Något annat accepterar jag helt enkelt inte!