Ljudet av en explosion ekade mellan husväggarna på Rydsvägen i morse strax innan klockan fyra.

– Jag måste sovit som en stock. Men några av mina kompisar som bor ett par kvarter bort hade hört smällen tydligt, säger Ellinor Fagerholm som bor i grannhuset.

Däremot hörde hon en rejäl smäll redan vid 23-tiden igår kväll.

Artikelbild

| Platsen är avspärrad i väntan på tekniker som kommer att undersöka vad som detonerade i Ryd strax innan fyra på morgonen.

– Jag reagerade inte så mycket. Det händer ganska ofta, suckar Ellinor och fortsätter.

– Under sommaren har det nog bara varit någon mer gång, men i våras hände det rätt ofta.

Poliserna som bevakar avspärrningen säger att Ellinor inte är ensam om att reagera uppgivet, som om detonationer mitt i ett bostadsområde är vardag. Trots att de yttre glasen i flera fönster blivit perforerade av flygande splitter från explosionen.

– Nu har det varit lugnt ett tag. Men i våras hade vi mycket problem med kraftiga smällare, bangers. De har en ganska kraftig sprängverkan och vi har gått ut med information om hur farliga de faktiskt är, säger Åsa Willsund, presstalesperson på polisen.

Artikelbild

| Yttre glasen är perforerade av flygande splitter.

Tekniker som undersökt platsen har ännu inte konstaterat vad som small i natt.

Trots att så kallade bangers är olagliga är de inte ovanliga i Ryd berättar Ellinor Fagerholm.

– Det låter ganska mycket, så att det skallrar i fönstren. Igår var jag utomhus och det lät som en nyårsraket ungefär.

– Det är svårt att uppfatta var det kommer ifrån i och med att det ekar mellan husen. Så jag visste inte att det var här, det brukar vara längre bort mot Ryds centrum. Jag tänker ändå att jag bor i utkanten av området där det är som värst, så jag har inte känt mig särskilt otrygg. Men trevligt är det ju inte.