Översvämning vid järnvägsviadukt – avstängt till söndag

En översvämning mellan Linköping och Linghem ställde till det i trafiken under måndagen. Vägen har stängts av och arbetet med att åtgärda översvämningen väntas pågå hela veckan.

Linköping2023-01-09 07:24

Det var strax före klockan 07 som Trafikverket gick ut med information om översvämningen på väg 758 (som går förbi Vårdsbergs golfklubb) vid järnvägsviadukten, inte långt från vägen (796) mellan Linköping och Linghem.

Där hade på morgonen en större vattenansamling upptäckts under viadukten och Trafikverket uppgav vid 07-tiden att personal var på väg till platsen för att ta bort vattnet.

– Man kommer att pumpa bort vattnet, berättade Felicia Danielsson, presskommunikatör vid Trafikverket.

Det inträffade har under måndagen stor påverkan på trafiken på väg 758, som stängts av i båda körriktningarna. Trafiken leds istället om via väg 757 och 796. "Följ skyltad omledning", uppmanar Trafikverket på sin hemsida.

– Vatten under viadukter är inte så ovanligt, men det är ofta svårt att bedöma hur djupt det är. Nu är det så pass mycket att det behöver pumpas bort, sa Felicia Danielsson.

Enligt den första prognosen skulle trafiken påverkas fram till klockan 12, men arbetet visade sig bli omfattande och tiden ändrades först till 15 och sedan till 16. Sedan verkar prognosen ha skjutits fram betydligt. Vid 17-tiden anger Trafikverket på sin hemsida att arbetet väntas pågå hela veckan, till söndag 15 januari. 

Vi sökte Trafikverket för en ny kommentar på måndagskvällen, men deras presstjänst hade då stängt för dagen. 

Tågtrafiken påverkas däremot inte av det inträffade.

SMHI utfärdade på söndagen en gul varning för höga vattenflöden i delar av länet, bland annat Linköpingsområdet, då snösmältning och regn gör att flödena i mindre vattendrag stiger. Varningen gäller från och med söndag och tills vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!