Louise blev vittne till otäck hundolycka

På fredagseftermiddagen blev Louise Rahmqvist vittne till en otäck hundolycka i centrum. "Hunden var panikslagen och blödde kraftigt".

Louise Rahmqvist var en av flera som hjälpte till under den otäcka olyckan med hunden. På bilden syns hennes egna ögonsten, Zelda, som alltså inte var den hund som skadade sig.

Louise Rahmqvist var en av flera som hjälpte till under den otäcka olyckan med hunden. På bilden syns hennes egna ögonsten, Zelda, som alltså inte var den hund som skadade sig.

Foto: Privat

Linköping2021-11-20 12:18

På fredagseftermiddagen kom Louise Rahmqvist gående vid Hospitalstorget. Plötsligt kom en hund rusande. Vovvens koppel satt fast i en reklamskylt, en så kallad gatupratare i stål, som drogs bakom hunden. 

– Hunden var fullständigt panikslagen. Skylten for åt alla håll. Hundens upprörda ägare sprang bakom. Vi var flera som försökte få stopp på hunden men det var inte helt lätt.

Först när gatuprataren fastnade i ett cykelställ stannade hunden. Det hårda rycket gjorde att djuret for och landade på backen.

– Förmodligen var det då som hunden skadade sig. Den blödde väldigt mycket i munnen.

Flera personer hjälptes åt på platsen. Ägaren sprang för att hämta sin bil, två personer höll i den stressade hunden, någon ringde djursjukhuset och Louise hämtade papper för att försöka stoppa blödningen.

– Mitt i tumultet var det väldigt fint att se att så många hjälpte till. En stor eloge till alla. Jag har själv hund, och att alla slöt upp gjorde mig glad.

Hundens ägare och ytterligare en person åkte till djursjukhuset. På omvägar har Louise hört att hunden ska ha klarat sig.

– Jag tänker på hunden och ägaren och hoppas att de mår bra.

Louise vet inte säkert men gissar att ägaren hade kopplat hunden i skylten som förmodligen vält i blåsten och gjort hunden rädd.

– Jag ringde faktiskt kommunen igår och frågade om det finns några regler på att butiker måste förankra skyltarna. Det gör det inte. Kanske hade det varit bra ur säkerhetsynpunkt, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!