Dukaten tar över p-hus – inför nytt bomfritt system

Dukaten tar över driften av parkeringshuset Braxen från Apcoa parking. Samtidigt införs ett nytt bomfritt parkeringssystem.

Parkeringshuset Braxen kommer drivas av Dukaten framöver.

Parkeringshuset Braxen kommer drivas av Dukaten framöver.

Foto: Rebecca Candevi

Linköping2020-04-27 08:00

Från och med den måndagen 27 april tar Dukaten över driften av parkeringshuset Braxen, som ligger i "Åhlénshuset". Från start införs ett nytt bomfritt parkeringssystem. Vid in- och utfart finns kameror som läser av bilens registreringsskylt och som automatiskt startar och stoppar parkeringen. För de bilister som har ett konto i Linpark-appen sker betalningen automatiskt. De som inte har appen betalar parkeringen i betalstationerna i parkeringshuset. Besökaren har sedan 15 minuter på sig att köra ut. 

– Vi kan lägga ut parkeringshuset i appen Linpark och visa upp antalet lediga platser som finns i realtid. Vi kommer även kunna lägga in det i parkeringssystemet i stan som talar om hur många platser som finns lediga, och där kommer även Braxen att läggas in, säger Matts Skeppstedt, marknads- och affärsutvecklare på Dukaten och fortsätter:

– I alla våra parkaringshus har vi Linpark i dag men det här är det första bomfria systemet. Däremot finns det en bom som kommer fällas när om parkeringshuset är fullt. 

Är tanken att ni ska ersätta resterande parkeringssystem i Linköping med detta i framtiden? 

– Vi får se. Vi får prova exakt hur det fungerar rent tekniskt och vad allmänheten tycker om det i förhållande till bommarna. På andra ställen i Sverige har det blivit problem då folk åker in och chansar, trots att det står att det är fullt, om det inte finns bommar. Då blir det lätt kaos, säger Skeppstedt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!