Forsberg (S): "Hedersamt att han tar sitt ansvar"

Det är med förvåning som Kindas kommunalråd Conny Forsberg (S) tar emot beskedet om att vård- och omsorgsnämndens ordförande avsäger sig alla sina politiska uppdrag.

"Hedersamt att han avgår", säger kommunstyrelsen ordförande Conny Forsberg (S) om Lars Karlssons (L) besked som kom under tisdagen.

"Hedersamt att han avgår", säger kommunstyrelsen ordförande Conny Forsberg (S) om Lars Karlssons (L) besked som kom under tisdagen.

Foto: Arkiv/Dennis Petersson

Kisa2021-01-05 16:00

– Det har varit helt främmande för mig att hans ekonomiska situation har varit på det här sättet. Trots allt är det hedersamt att han tar sitt ansvar och lämnar politiken. Det är väl kanske lämpligt, konstaterar han.

Varför tycker du att det är lämpligt?

– Med tanke på den soppa som pågår med politikerarvoden, samtidigt som det här nu uppdagas, är väl lämpligheten att vara förtroendevald och ha det ansvaret inte helt optimalt.

Du kände alltså inte till något om skulderna?

– Inte på något sätt. Vi diskuterar kanske inte våra privata ekonomiska situationer med varandra på det sättet.

Conny Forsberg har tidigare meddelat att han, i egenskap av kommunstyrelsens ordförande, tänker väcka ett nytt ärende vid nästa sammanträde. Syftet är bland annat att inleda en rättslig process mot Lars Karlsson (L) och utreda de felaktigheter som framgått efter kommunrevisionens granskning av politikerarvoden under våren 2020.

Förändrar hans avgångsbesked dina intentioner?

– Nej. Det är något som måste ses över oavsett. Det är klart vi måste gå till botten med hur det egentligen ligger till. Det handlar om vår internkontroll och hur vi framgent kan säkerställa att fel inte begås, svarar Forsberg och fortsätter:

– Skattebetalarna måste veta att de arvoden som betalas ut ska betalas ut, det ska inte finnas några tveksamheter. Av den anledningen kommer vi uppmana övriga nämnder att se över deras arvodesutbetalningar också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!